Christiane - nieuwe nederlandstalige musical
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Christiane’ is een nieuwe Nederlandstalige rockmusical, geïnspireerd door het waargebeurde verhaal van Christiane F. Deze voorstelling is ontwikkeld door F*K Theater, en speelt in het kader van het Amsterdam Fringe Festival 2010 van woensdag 8 tot en met zaterdag 11 september in de grote zaal van het Amsterdamse Rozentheater.

Christiane groeit op in een troosteloze buitenwijk van Berlijn, aan het einde van de jaren zeventig. Ze baalt van haar ‘kloteleven’, en gaat op zoek naar een uitweg. Dan vindt ze gezelschap en liefde, maar moet daarvoor een hoge prijs betalen. Christiane en haar omgeving zakken langzaam af in drugsgebruik en nihilisme. Kiezen ze voor elkaar of voor hun eigen roes?

F*K Theater is een nieuw initiatief van de Haagse theatermakers Ferenc Zavaros en Karina Bes. F*K Theater onderscheidt zich door het maken van muzikale en poëtische voorstellingen op het raakvlak van het persoonlijke en het maatschappelijke. Deze zomer maakten ze de voorstelling ‘Lucky’ op het internationale theaterfestival ‘Which Direction Home?’ in New York. ‘Christiane’ is hun Nederlandse debuut. Deze vernieuwende musicaltheatervoorstelling is ontwikkeld vanuit een workshoptraject, in samenwerking met een groep jonge, ambitieuze spelers.

Speeldata: woensdag 8 & vrijdag 10 september, 18.00 uur. Donderdag 9 & zaterdag 11 september, 20.30 uur. Rozentheater, Grote Zaal. Rozengracht 117, Amsterdam. Kosten: 7,50 euro. Op woensdag 8 september maakt de voorstelling tevens deel uit van een door Khadija Massaoudi (theatergroep Likeminds) geselecteerde ‘Fringe Route’, waarin onder haar begeleiding drie voorstellingen voor de gereduceerde prijs van 15 euro zijn te zien.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”