toneelstuk de Vuurproef in Zoetermeer
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Van vrijdag 8 t/m zondag 10 april speelt Greg & Baud Productions het spannende toneelstuk ‘De Vuurproef’ in het Kwadrant Theater te Zoetermeer. “De Vuurproef” is een indrukwekkende voorstelling over massahysterie en valse beschuldigingen. Dit waargebeurde verhaal mag u niet missen!
Vijftien acteurs zijn onder leiding van regisseur Kevin van der Leeuw al maanden bezig met de instudering van deze tragedie van Arthur Miller. Liefde, bedrog, verraad en trots… alle grote emoties komen langs in het 17e eeuwse dorp Salem op het Amerikaanse platteland. “De Vuurproef” is een voorstelling waar u nog lang over na zult praten.


Het verhaal van “De Vuurproef”
In 1623 betrapt dominee Parris een aantal meisjes uit het dorp Salem tijdens een nachtelijke bijeenkomst in de bossen. Wat begon als een onschuldig spel wordt al snel een nachtmerrie als de meisjes uit angst liegen over hun aanwezigheid. Ze beschuldigen verschillende inwoners van het dorp van hekserij en al snel worden er mensen naar de galg gestuurd.
Terwijl het dorp in angst leeft, ziet Abigail Williams haar kans schoon. Al jaren aast ze op de invloedrijke boer John Proctor, die haar na een kortstondige affaire aan de kant heeft gezet. Nu heeft ze de kans om wraak te nemen op Proctor en op diens vrouw Elisabeth.

http://www.greg-baud.nl/vuurproef

[ Gewijzigd: 30 March 2011 12:00 PM by Jeroen ]