MUSICAL Summer Intensive (incl. Masterclass)
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  4
Geregistreerd  2011-01-25

8 t/m 14 augustus zal er voor het eerst in Den Haag een intensieve musical cursus worden georganiseerd, de Musical Summer Intensive Week.
Een week lang wordt er op hoog niveau gewerkt aan alle aspecten die in het musicalvak van belang zijn; zang, dans, interpretatie en spel.
Het idee van deze Musical Summer Intensive Week is ontstaan vanuit Janouke Goosen. Na het afronden van haar studie Muziektheater aan het Rotterdams Conservatorium en het volgen van cursussen in het buitenland waaronder de steden Londen & New-York vond zij dat er te weinig serieus aanbod was in Nederland. “Ik vind tussen het aanbod wat nu in Nederland is te weinig kwaliteit zitten. Met name voor jongeren en volwassenen. Echt zes dagen lang van les naar les gaan, je helemaal in het vak kunnen storten en na die week helemaal voldaan en geïnspireerd zijn.” Het is het eerste jaar dat deze cursus wordt gegeven. “We zijn van plan het programma steeds meer uit te breiden en onze droom is docenten uit het buitenland hier naartoe te halen om ons meer te leren over het vak. Wij hopen dan ook lessen voor professionals aan te bieden als bijscholing. Dat is iets van Nederland echt mist.”

Aan deze week werken al veel verschillende docenten/pianisten mee en Ellen Evers zal een Masterclass verzorgen voor de deelnemers.
Het doel van het programma is om amateurs en (semi-)professionele artiesten (uit de zang-, dans- en/of theaterkant) nieuwe invloeden te geven om dit mee te nemen in wat ze normaal met het vak doen. Daarnaast heeft de cursus een zeer uitgebreid aanbod in lessen en zullen de docenten zeker ook proberen om je een stapje verder te brengen in techniek en performance.

Alle lessen zullen in het Nederlands gegeven worden. Beheersing van de Engelse taal wordt wel van de deelnemer gevraagd.
Er kunnen maximaal 50 mensen vanaf 15 jaar deelnemen en de groepen zullen ingedeeld worden naar leeftijd en niveau.


Interesse? Kijk eens op onze website!

http://www.musicalintensive.com