Musical LUCKY STIFF in Wageningen
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  6
Geregistreerd  2010-04-13

Musicalvereniging Sempre Sereno uit Wageningen speelt van 18 t/m 21 Mei de musical LUCKY STIFF
Voor meer informatie - data - tijden - kaartverkoop: http://www.sempresereno.nl

Moord, intrige, een erfenis van 6 miljoen dollar, en een flink aantal verknipte personages; het zijn de perfecte ingrediënten voor de komische musical genaamd ‘Lucky Stiff’. Als de rijke Anthony Hendon wordt vermoord denkt zijn neef Harry, een zachtaardige schoenenverkoper, de enige erfgenaam te zijn van 6 miljoen dollar. Er is echter een absurde clausule: hij zal het geld alleen ontvangen als hij zijn dode oom meeneemt op een laatste reis naar Monte Carlo. Tijdens deze reis wordt Harry flink tegengewerkt door vreemde sujetten die ook azen op het geld. Tijdens de verrassende ontknoping in het casino blijkt wie de strijd om het geld gaat winnen: de hondenactiviste Annabel, de bijziende minnares van de vermoorde Anthony of zal Harry er uiteindelijk toch zelf in slagen de erfenis van zijn oom veilig te stellen?

De musical Lucky Stiff is gebaseerd op het boek The Man Who Broke the Bank at Monte Carlo geschreven door Michael Butterworth. Lynn Ahrens (tekst) en Stephen Flaherty (muziek) hebben van het verhaal een musical gemaakt.
De eerste uitvoering van Lucky Stiff vond plaats in Playwrights Horizons in 1988, en won direct de Richard Rodgers Award van dat jaar.