The Queen Experience
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  9622
Geregistreerd  2002-05-01

Op vrijdag 18 november wordt in Nederland het meest bijzondere en spectaculaire eerbetoon ooit gebracht aan een van de grootste zangers aller tijden, Freddie Mercury. Twintig jaar na zijn overlijden en in het jaar dat Mercury 65 jaar zou worden, vindt in GelreDome, het grootste theater van Nederland, de spectaculaire show “The Queen Experience, The Most Spectacular Freddie Mercury & Queen Tribute Ever”, plaats. In samenwerking met stichting STOP AIDS NOW! wordt dit bijzondere eerbetoon gebracht aan Freddie Mercury, die helaas veel te vroeg is gestorven aan de, in die tijd nog onbekende, ziekte AIDS. Nog eenmaal kunnen maar liefst 35.000 mensen deze avond genieten van de talloze hits van de zanger en de legendarische popgroep Queen.

In het groots opgezette, twee uur durende muzikale en visuele spektakel passeren alle grote hits van Freddie Mercury & Queen de revue. Van ‘Don’t Stop Me Now’, ‘Somebody To Love’, ‘We Are The Champions’, ‘Radio Ga Ga’, ‘I Want To Break Free’ tot ‘Bohemian Rhapsody’, het nummer dat reeds tien keer de eerste plek wist te behalen in de Top 2000 en door de BBC in Engeland werd uitgeroepen tot ‘Beste Popsong Aller Tijden’. Ook het prachtige, bombastische duet ‘Barcelona’ van Mercury en operazangeres Montserrat Caballé wordt op deze avond uitgevoerd, even grandioos als het origineel, met een groot koor en 150-koppig orkest van het toonaangevende ‘New Romanian Symphonic Orchestra & Choir’.

THE QUEEN EXPERIENCE: Joseph Clark & Band & Special Guests!
Leadzanger van ‘The Queen Experience’ en ster van de show is de van oorsprong Amerikaanse Joseph Clark. Hij begon zijn carrière ooit als balletdanser en vervolgde zijn loopbaan in de muziek via rollen in grote theaterproducties als ‘West Side Story’, ‘Jesus Christ Superstar’ en ‘Queen at the opera’. Als solist zong hij met de grootste symfonieorkesten van Zuid-Afrika en trad hij op tijdens de 85e verjaardag van Nelson Mandela. Zeven jaar geleden startte Clark met toeren door heel de wereld met het repertoire van Queen en nam zelfs een album op met werk van de legendarische rockformatie. Joseph, die wat betreft zang een verbluffende gelijkenis vertoont met Freddie Mercury, weet op sublieme wijze samen met zijn band de sfeer op te roepen van de Queen concerten van weleer met Brian May, John Deacon en Roger Taylor. De toonaangevende krant ‘The Times’ noemde zijn prestaties op het podium fenomenaal!

‘The Queen Experience’ kan rekenen op een bijzondere line-up van special guests, die binnenkort bekend gemaakt wordt. De eenmalige show ‘The Queen Experience’ in het GelreDome staat, naast de muzikale hoogstandjes, bol van de overweldigende lichteffecten, videowalls, lasershows, vuurwerk en andere special effects. Patrick Kramer, bekend van de concertreeksen ‘Symphonica in Rosso’ en de ‘Wit Licht’-concerten van Marco Borsato, is verantwoordelijk voor licht, laser, podium en decorontwerp.

STOP AIDS NOW!
Freddie Mercury was een van de eerste wereldartiesten die overleed aan AIDS. De dood van Freddie Mercury maakte wereldwijd diepe indruk in een tijd dat de ziekte AIDS nog relatief onbekend en een taboe was. Helaas heeft de ziekte zich de afgelopen jaren in een zorgwekkend tempo verspreid en sinds 2000 zet STOP AIDS NOW! zich in om deze ziekte in ontwikkelingslanden een halt toe te roepen.

In samenwerking met STOP AIDS NOWS! worden rondom The Queen Experience verschillende inzamelingsacties georganiseerd. Van iedere verkochte toegangskaart wordt een euro aan het goede doel geschonken en er kunnen speciale VIP-arrangementen worden geboekt. Ook wordt een bijzondere veiling georganiseerd van unieke foto´s (op groot canvas) van Freddie Mercury.

Het opgehaalde geld zal ten goede komen aan  STOP AIDS NOW! en met name aan het project OSSA in Ethiopië. In Ethiopie wonen relatief veel mensen met hiv, aidswezen en kwetsbare kinderen. OSSA zorgt ervoor dat aidswezen en verzorgers met hiv toegang tot gezondheidszorg hebben. Dat doen ze door maatwerk; voor ieder kind en ieder probleem bekijken ze apart wat de beste steun kan zijn. OSSA helpt bijvoorbeeld met school, behandeling, eten, kleding en maatschappelijke ondersteuning. Hiernaast geeft OSSA ook voorlichting aan jongeren over hiv.

OSSA helpt ook de jongen Tamru, kijk hier voor zijn verhaal: http://www.youtube.com/watch?v=wpXyrQWtA2w

http://www.tqe-gelredome.com

The Queen Experience — 18 november 2011
Locatie: GelreDome
Open: 18:00 uur
Voorprogramma: 19:45 uur
Aanvang concert: 20:30 uur, eindtijd: 22:45 uur
Kaartverkoop: kaarten voor ‘The Queen Experience’ zijn verkrijgbaar via The Queen Experience reserveerlijn: 0900-3006000 (€0,45 per minuut).

Rangindeling:
Golden Cirkel (veldplaatsen)
1e rang staanplaatsen (veldplaatsen)
1e rang zitplaatsen
2e rang zitplaatsen
3e rang zitplaatsen
4e rang zitplaatsen
5e rang zitplaatsen

Freddie Mercury (1946 — 1991) werd als Farrokh Bulsara geboren op het eiland Zanzibar. Freddie bracht zijn jeugd door in India, waarna hij met zijn familie naar Engeland verhuisde en aan de kunstacademie afstudeerde. Hij studeerde ook piano en zang en in 1970 sloot hij zich aan bij de band Queen.

Sinds de doorbraak in 1974 met de single ‘Killer Queen’ groeide Freddie Mercury uit tot één van de populairste popartiesten aller tijden. Drie jaar geleden werd hij door het Amerikaanse muziektijdschrift ‘Rolling Stone’ nog uitgeroepen tot één van de beste zangers aller tijden. De muziek van de rockformatie Queen werd in de beginjaren sterk beïnvloed door klassieke muziek, wat duidelijk hoorbaar was in de megahit ‘Bohemian Rhapsody’. Het nummer werd niet alleen wereldwijd een enorm succes, maar was ook de eerste single voorzien van een videoclip. Het nummer is nog altijd de grootste hit van de Engelse rockformatie!

Ook in de jaren tachtig bleef Queen muzikaal overeind en scoorde met het album ‘The Works’ het best verkopende album tot dan toe. De van dit album afkomstige hit ‘I Want To Break Free’ uit 1984 was voorzien van een bijzondere videoclip, waarin de leden van Queen als vrouwen verkleed waren. Dit idee kwam niet van de openlijk biseksuele Freddie Mercury, maar van drummer John Taylor.
In 1985 gaf Queen een spectaculair optreden tijdens ‘Live Aid’. Later bleek dat juist dit optreden ook bij het publiek de juiste snaar had geraakt, want in een enquàªte onder muzikanten door het Britse Channel Four werd Queen’s Live Aid concert verkozen tot het beste concert ooit. Een jaar later traden Mercury en zijn mannen op in het Knebworthpark in Stevenage waar 150.000 toeschouwers getuige waren van het, zo bleek achteraf, laatste liveoptreden van Queen met Freddie.

De 45-jarige zanger bleek ernstig ziek en één dag (23 november 1991) voor het overlijden van Freddie werd pas bekend gemaakt dat de Queen-zanger aan de ziekte AIDS leed.
In de laatste maanden van zijn leven voltooide hij songs voor het album ‘Made In Heaven’, dat vier jaar na zijn overlijden verscheen. Een jaar later werd een bronzen standbeeld van Mercury onthuld in Montreux, waar de zanger enige tijd heeft gewoond en waar sinds 2003 jaarlijks het ‘Freddie Mercury’s Montreux Memorial Day’ muziekfestival wordt georganiseerd.

Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee extended plays, tien DVDs, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Wereldwijd zijn meer dan 300 miljoen albums verkocht, waarmee ze tot de meest succesvolle bands ooit behoren.
Queen stond bekend als de eerste band in de popgeschiedenis, die hun grootse shows aanvulden met veel licht, theater en natuurlijk muziek. Deze elementen hebben de manier van optreden van vele bands en artiesten later beïnvloed, onder wie Coldplay, U2, George Michael, Robbie Williams, The Scissor Sisters, Keane, Mika, The Killers en zelfs Lady Gaga.

Na het overlijden van Freddie Mercury heeft bandland Deacon zich teruggetrokken en gingen May en Taylor verder. In samenwerking met Paul Rodgers hebben ze van 2005 tot 2008 samengewerkt en onder de naam Queen & Paul Rodgers een studioalbum opgenomen en twee tournees gehouden.
De Britse komiek/schrijver Ben Elton schreef een musical rondom het repertoire van Queen. De door Brian May, Roger Taylor en Robert De Niro geproduceerde musical ‘We Will Rock You’ ziet het levenslicht in 2002 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest succesvolle musicals wereldwijd.

   Handtekening   

“Yes we ggghhad…..a great freakin’ day!”