Auditie: Het Engelenhuis, de musical - The Academy (VL)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Auditie: Het Engelenhuis, de musical

Na het boek en de film brengt The Academy het Engelenhuis als musical naar Vlaanderen.


Voor de musical ‘Het Engelenhuis’ gebaseerd op het gelijknamige populaire jeugdboek van Dirk Bracke is The Academy op zoek naar 6 meisjes van 15 tot 25 jaar en enkele volwassenen die de rollen kunnen vertolken van onder andere Bo, Vincent, Steffie en Jasmien.

Kandidaten kunnen ten laatste tot woensdag 23 november 2011 hun cv doormailen naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). De weerhouden kandidaten worden uitgenodigd op de auditie van 4 december 2011.

Richtdata van speelperiode Herfstvakantie 2012

Het verhaal, de auteur en het boek

Dirk Bracke is enorm populair bij jongeren, zijn boeken verkopen als zoete broodjes. In totaal zijn er al meer dan 300 000 exemplaren van zijn boeken verkocht. In Vlaanderen behoort hij tot de top van de jeugdauteurs. Een verfi lming van een van zijn boeken kon dus niet lang meer op zich laten wachten…

De Vlaamse auteur Dirk Bracke debuteerde in 1993 met Steen, nadat hij eerder voor uitgeverij Averbode verhalen publiceerde in de reeks Vlaamse Filmpjes. Zelf zegt hij over zijn boeken dat ze een mengeling zijn van werkelijkheid en fantasie. Hij streeft ernaar verhalen te schrijven die echt kunnen gebeuren. Daarom praat hij vaak met mensen die middenin het onderwerp staan.

Het boek Het Engelenhuis verscheen in 2003 en tot op vandaag werden al meer dan 32 000 exemplaren verkocht. In 2000 werd de basis voor dit boek gelegd. Dirk Bracke werd gevraagd om over zijn boeken te vertellen in ‘De Zande’ te Beernem, een jeugdinstelling voor meisjes. Dirk was verbaasd toen de meisjes hem ook hun verhaal vertelden, de realiteit overtrof soms de fictie. Zo voelde hij al vlug de behoefte om zo’n verhaal én de manier van leven van de meisjes in een dergelijke instelling op papier te zetten. In 2003, bij het 150-jarig bestaan van de instelling, verscheen het boek. Nog eens drie jaar later werd op de Boekenbeurs in Antwerpen besloten tot de verfilming van Het Engelenhuis.

Het Engelenhuis is een confronterend boek. Het gaat over een bijzondere wereld waar bijna niemand iets over weet. De auteur laat zien hoe jongeren van het rechte pad af raken en hoe men ze in een instelling probeert te re-integreren, wat overigens vaak mislukt. Daarnaast toont hij ook hoe onderwereldfiguren jongeren op allerlei manieren misbruiken voor prostitutie, drugs, mensenhandel, afpersing…

De Personages

Deborah/ Bo speelleeftijd 15 jaar
Deborah woont op de Antwerpse Linkeroever, samen met haar broer Junior, haar moeder Chantal en haar grootvader. Ze hebben het thuis niet breed en daar heeft zij het moeilijk mee. Liefst van al zou ze gewoon net als haar vriendinnen geld genoeg hebben voor uitstapjes, nieuwe kleren, drankjes, traktaties…
Deborah heeft een slechte relatie met haar moeder. Ze vindt haar hysterisch en ze vindt ook dat het háár schuld is dat ze geldproblemen hebben. Haar grootvader, die zijn dagen vult met televisie kijken en orgel spelen, negeert ze gewoon. Ze heeft geleerd haar plan te trekken. Maar op haar 15 is ze toch nog jong en naïef. Zo beschouwt ze Vincent als haar vriendje en heeft ze niet door dat hij een echte pooier is. Ze is er bovendien van overtuigd dat niemand haar spelletje doorheeft. Pas als
haar grootvader haar vertelt dat haar moeder haar heeft aangegeven, gaan haar ogen open. Je ziet in de film een duidelijke evolutie in dit personage: van een opstandige tiener verandert Deborah over een zoekende, grensoverschrijdende puber naar een min of meer verantwoordelijke jonge vrouw.

Vincent speelleeftijd 28 jaar
Vincent is een gladde jongen, knap, sexy en een echte charmeur. Bovendien heeft hij geld, wat hem extra aantrekkelijk maakt. Met de meeste van zijn meisjes heeft hij een ‘relatie’ als loverboy: hij palmt ze in en zorgt ervoor dat ze verliefd op hem worden, om ze na een tijdje uit te buiten in de prostitutie.

Chantal speelleeftijd 35 jaar
Deborahs moeder Chantal is uitgeblust, haar kinderen vinden haar een zaag. Ze pakt de opvoeding van haar kinderen niet altijd even goed aan en soms kan ze heel kwetsend praten tegen hen, vooral tegen Deborah. Ze bedoelt dit niet slecht, ze kan het gewoon niet helpen. Ze reageert soms heel impulsief en heeft daar dan later spijt van. Nadat ze door haar echtgenoot aan de deur werd gezet, neemt pépé, haar vader, haar en haar twee kinderen ‘voorlopig’ op.

Yasmin speelleeftijd 16 jaar
Yasmien heeft een verleden van open instellingen. Ze is een harde tante, een leidersfiguur. In Beernem heeft ze de touwtjes in handen, alle meisjes van de leefgroep kijken naar haar op en gehoorzamen haar. Alleen de begeleiders spelen haar spelletje niet mee.

Steffi speelleeftijd 13 jaar
Steffi is vaak nogal onstuimig en onnadenkend. Ze komt daardoor ook vaak in de problemen. Op haar dertiende zit ze in Beernem omdat ze verslaafd is aan heroïne. Bo, Yasmien en Steffi sluiten vriendschap en proberen samen de tijd in Beernem door te komen.

Verder gaan we ook op zoek naar:
-    Sabrina speelleeftijd 16 jaar
-    Melissa speelleeftijd 17 jaar
-    Robbert speelleeftijd 45 jaar (enkel nodig voor opnames — Acteur)
-    Broertje Bo speelleeftijd 6 jaar (enkel nodig voor opnames — Acteur)