MusicAll Foundation organiseert vierdaags Musicalfestival Tilburg
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

De Stichting MusicAll Foundation organiseert van 17 t/m 20 november 2011: Het Musicalfestival Tilburg.

Voor nadere informatie over het programma en voor het reserveren van kaartjes voor (meestal) 5 euro per voorstelling zie de projectwebsite:
Musicalfestival Tilburg

Musicalfestival Tilburg
Het programma biedt een veelheid aan optredens op verschillende locaties in het centrum van Tilburg. Het blijft niet alleen bij kijken en luisteren, bij bepaalde programma-onderdelen o.a. een flash-mob, kun je zelf ook meedoen!

Enkele krenten uit de pap die mij op zijn gevallen:
17 november 21.00 uur Klassetheater - soloprogramma’s van Nadine Termeer en Freek Heuvelmans, beiden momenteel vierdejaarsstudent aan het Fontys Conservatorium, afdeling Muziektheater
18 november 21.00 uur Klassetheater - Bas Bovelander met een musicalbewerking van Richard III
19 november 16.00 uur Factoriumzaal - Jeroen Phaff geeft een Masterclass Ensemblezang

MusicAll Foundation
Nederland barst van het musicaltalent. Helaas gebeurt het maar al te vaak dat initiatieven om dat talent verder te ontplooien middels studie, bijzondere projecten, nieuw geschreven voorstellingen of concerten niet van de grond komen om de eenvoudige reden dat de budgetten daarvoor niet toereikend zijn. De Stichting MusicallFoundation (SMF) wil daar iets aan doen. Door fondsenwerving en ontwikkeling van eigen activiteiten willen de Stichting de musicaltalenten extra podiumkansen bieden.

De SMF stelt zich primair ten doel om fondsen te werven waarmee dans-, musical- en theatertalenten in staat kunnen worden gesteld zich sneller te ontwikkelen door verdieping via workshops met professionals of extra podiumervaring op te doen via kortlopende theatervoorstellingen of bedrijfsprojecten.

Op 28 september 2009 hield de Stichting een kick-off galavoorstelling in het Midi-theater in Tilburg om meer bekendheid te geven aan hun activiteiten. Sterren uit de musicalwereld traden deze avond op (o.a. Freek Bartels) maar het waren vooral toch ook de musicaltalenten uit de diverse Tilburgse opleidingen (o.a. Ianthe Tavernier en Petra Clauwens) die het publiek regelmatig kippenvelmomenten bezorgenden met hun optredens. Van deze galavoorstelling is een dvd verschenen die nog steeds bij de MusicAll Foundation besteld kan worden.

  [ # 1 ] 17 November 2011 11:37 PM
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6522
Geregistreerd  2008-11-01

Vandaag naar de eerste avond geweest. En dat viel niet tegen (had ik ook niet verwacht hoor).

Freek Heuvelmans liet zien/horen dat er (naast Milan van Weelden) een serieuze concurrent is voor de hoofdrol in “Tanz der Vampire” mocht die voorstelling ooit naar Nederland komen, en Nadine deed auditie voor Kristina in het Zweeds. Toch miste ik Ulla ook wel 😉

Maar ook de twee duetten uit The Secret Garden waren weer leuk om te horen en de twee nummers uit “Edges” smaakten naar meer - en die laatstgenoemde voorstelling blijkt 8 december in hetzelfde theater te zien te zijn!

  [ # 2 ] 18 January 2012 07:48 AM
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  72
Geregistreerd  2007-02-06

Hanstmf - 17 November 2011 11:37 PM

en de twee nummers uit “Edges” smaakten naar meer - en die laatstgenoemde voorstelling blijkt 8 december in hetzelfde theater te zien te zijn!

8 december is niet doorgegaan: Edges wordt op 13 februari op de planken gebracht in het Academietheater van het Conservatorium. Voor kaarten: zie hieronder.

maandag 13 februari 2012/ 19:30 tot 21:00/ Academietheater, FHK - Tilburg

Moniek Boersma, Nadine Termeer, Bastiaan Sparnaay en Sander van Wissen presenteren onder de muzikale leiding van Ezra van Nassauw:

EDGES - a song cycle

Een muziektheatervoorstelling over de zoektocht naar jezelf, het leren van fouten, en de groei van adolescent naar volwassene. Vier personen vertellen in lied over gebeurtenissen, problemen en keuzes.Hoe zien wij het leven? Wat doen we om dit betekenis te geven? Maar de belangrijkste vraag: Wie ben ik?

Met de muziek en lyrics van Benj Pasek en Justin Paul.

Kaarten zijn te reserveren via: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Entree: € 5,-