Teer zingt Club van 27
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Muziektheater TEER neemt je mee op muzikale ontdekkingstocht naar de Club van 27

Kracht, gedrevenheid en vrouwelijkheid: dat is muziektheatergroep TEER bestaande uit zes getalenteerde jonge zangeressen. Op 3 december bundelen zij hun kracht en creativiteit en tonen een bijzondere eerste voorstelling geïnspireerd door de tragische verhalen van veel te jong gestorven artiesten als Amy Winehouse en Janis Joplin. Het stuk, ‘27’, gaat over jonge zangeressen die willen genieten van het leven en verlangen naar succes. Maar zijn ze gelukkig?

Onlangs overleed de wereldberoemde zangeres Amy Winehouse op 27 jarige leeftijd. Daarmee trad zij toe tot de ‘Club van 27’, een populaire verzamelnaam voor beroemde artiesten die door omstandigheden van het vak op hun 27e gestorven zijn. De lijst bevat namen als Jimi Hendrix, Janis Joplin en Jim Morrisson. “We raakten erg geïnteresseerd naar het verhaal achter de tragedie. Je bent 27, artiest, succesvol en toch ga je eraan ten onder. Waar gaat het mis?”, aldus Marianne Kloeze, één van de zes speelsters van TEER. Niet de muziek van de artiesten, maar juist het opmerkelijke en trieste verhaal van de club heeft TEER geïnspireerd tot het maken van ‘27’. Onder regie van Oscar Siegelaar nemen de speelsters je mee op muzikale ontdekkingstocht en vertellen met een breed pallet aan muziekstijlen als rock, country, Fado en Franstalig het verhaal van zes zangeressen aan de rand van de ‘Club van 27’. De druk van het artiest zijn, de verwachtingen, de teleurstellingen en de eenzaamheid. Is het ’t waard?


Op 3 december a.s. speelt TEER haar première in Panama te Amsterdam. Aanvang 20:30 uur. Kaartverkoop via http://www.panama.nl.

[ Gewijzigd: 16 November 2011 07:07 AM by Jeroen ]