VOS Oisterwijk presenteerd Romeo & Julia
change_status
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  112
Geregistreerd  2008-08-18

“Iedereen kent het verhaal van Romeo & Julia wel: Romeo ontmoet Julia en een allesomvattende en onmogelijke liefde is het gevolg. Vanaf zondag 10 juni brengt de Vereniging van Oisterwijkse Spelers (V.O.S.) deze meeslepende 16-eeuwse tragedie ten uitvoering in het Natuurtheater Oisterwijk. Maar de V.O.S. zou de V.O.S. niet zijn als zij daar niet hun eigen invulling aan zouden geven.

De kern van het oorspronkelijke verhaal blijft in tact. Het verrassende zit ‘m in de humor, muziek en energie van het stuk. Meeslepende en humoristische scènes wisselen elkaar af en worden omlijst met pakkende muziek uit de jaren tachtig. Neem bijvoorbeeld Who wants to live forever van Queen: niet direct een nummer dat in verband wordt gebracht met het eeuwenoude verhaal. Maar de treffende tekst en meeslepende melodie zorgen ervoor dat het perfect past bij Romeo & Julia. Dit laat zien hoe tijdloos de thema’s uit Romeo & Julia zijn en hoe eigentijds de V.O.S deze neerzet.

Romeo & Julia gaat op zondag 10 juni in première. In totaal zal de V.O.S de productie zes keer spelen in het Natuurtheater Oisterwijk. Dit prachtige oude theater ligt midden in de bossen op één van de mooiste plekjes in Brabant. Deze setting maakt het totaalplaatje van het hartstochtelijke muziek- en theaterspektakel compleet. Het theater wordt dit jaar omgebouwd tot een ruige autosloop. Roest en staal bepalen het beeld waarin de spanning tussen de rivaliserende families te snijden is.

De regie is in handen van Anneke Schröder die voor de V.O.S ook De Bokkerijders en Zomertrilogie regisseerde. Eerder bracht de V.O.S. succesvolle producties waaronder Hair, Robin Hood, Hercules en Moulin Rouge. Het creatieve team wordt versterkt door het muzikale duo Jorg en Annemarie Vrensen, die dit jaar hun debuut in het Natuurtheater Oisterwijk beleven. Met slagwerk en gitaren, strakke ritmes en energieke melodieën wordt Romeo & Julia niet alleen een lust voor het oog, maar ook voor het oor!

Kaarten voor Romeo & Julia zijn online verkrijgbaar via http://www.vos-oisterwijk.nl, bij Tabaksspeciaalzaak Paymans of aan de kassa van het Natuurtheater Oisterwijk. De matineevoorstellingen beginnen om 14.30 uur en worden gespeeld op 10, 17 en 24 juni. De avondvoorstellingen starten om 20.30 uur en worden gespeeld op 16, 22 en 23 juni.

Kortom: de energieke en verrassende productie Romeo & Julia van de V.O.S. belooft hét muziek- en theaterspektakel van deze zomer te worden!”

Bron: http://www.oisterwijknieuws.nl/2012/05/v-o-s-brengt-muziekspektakel-romeo-julia/

Voor meer informatie, zie de website van de VOS: http://www.vos-oisterwijk.nl/

Trailer:
http://www.youtube.com/embed/91UDfbZpFDw

[ Gewijzigd: 22 May 2012 03:28 PM by michaelfan ]