Van The Last Musketeer naar Hitler en Churchill
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Van The Last Musketeer naar Hitler en Churchill
Huzaren staaltje Engelstalig toneel met zes verschillende titels in Nederland en Vlaanderen

Met als nieuwe titel The Last Musketeer, tellen we dit theaterseizoen maar liefst zes titels voor Engelsman Pip Utton. Hij brengt elk theaterseizoen verbluffende voorstellingen, waarin hij duelleert met de talenten en keerzijdes van verschillende historische figuren. Vanaf 26 februari 2013 brengt hij Adolf, Bacon, Chaplin, Churchill, Dickens en The Last Musketeer tot leven in de Nederlandse en Vlaamse theaters.

Over Pip Utton
Begonnen als deskundige op het terrein der edelstenen, besloot hij in 1996 professioneel acteur te worden. Sinds die tijd speelde hij Salieri in Amadeus, Sir Toby Welch in Twelfth Night, Edmund Kean in Flashes of Lightning en Falstaff in Henry IV part 1, voor welke rol hij de Best Actor Award kreeg. Hij brak definitief door met zijn portret van Tony Hancock in Hancock’s Last Half Hour. Deze productie stond vier seizoenen lang op het Edinburgh Festival en ook een maand lang in het Pools Nationaal Ballet Theater in Warschau.

De pers over Pip Utton
…A masterpiece, compelling and unsettling… (The Scotsman)
…Pip Utton is the doyen of the one-man show… (the Daily Telegraph)
…Pip Utton is an alien, a protean creature which can turn into anything it desires… (British Theatre Guide)
…Pip Utton is a National Treasure… (Three Weeks)
….Utton krijgt het voor elkaar een theaterzaal te laten verdwijnen en je het gevoel te geven dat je in een zeer intiem gesprek beland bent (Theaterparadijs)

Meer informatie
Voor meer informatie en de gehele speellijst gaat u naar http://www.wereldtheater.com. Pip Utton is vanaf 26 februari 2013 weer in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien.