Hommage Frans Mulder in kader AKF (met oa. Tony Neef)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Acteur en liedjesschrijver Frans Mulder krijgt hommage tijdens Amsterdams Kleinkunst Festival

Op zondag 21 april 2013 vindt in het DeLaMar Theater in Amsterdam een hommage aan de veelzijdige podiumkunstenaar Frans Mulder (Amsterdam, 1953) plaats. Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag krijgt hij een eerbetoon voor de invloed die hij heeft gehad op het Nederlandse cabaret. Een bonte stoet bevriende [WINDOWS-1252?]collega’s brengt tijdens de hommage liedjes van zijn hand ten gehore. Optreden zullen onder meer Karin Bloemen, Tony Neef, Willeke Alberti, Marjolijn Touw, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot. De avond wordt gepresenteerd door Hans van Willigenburg. De muzikale leiding is in handen van Martin van Dijk. Deze hommage is onderdeel van het 26e Amsterdams Kleinkunst Festival, dat op 7 april van start gaat. Kaarten voor deze eenmalige voorstelling op 21 april zijn te koop via http://www.delamar.nl.

Frans Mulder

Mulder werkte als acteur bij Globe, trad op als zanger bij Albert Mol en werd in 1985 gevraagd voor de cabaretgroep Purper, waar hij nog steeds deel van uitmaakt. Veel teksten en de regie van Purper zijn van zijn hand. Daarnaast was hij te zien in musicals als Heerlijk duurt het langst, Wim Sonneveld en De Kleine Zeemeermin en vertaalde hij de musical Hello Dolly. Ook werkte Mulder als film- en tv-acteur en gaf les aan musicalstudenten. Mulder schreef vele liedjes voor andere artiesten waaronder Adèle Bloemendaal, Paul de Leeuw, Willeke Alberti en Karin Bloemen. In 2005 maakte Mulder zijn eerste soloprogramma. Op dit moment speelt Mulder de rol van Monseigneur [WINDOWS-1252?]O’Hara in de musical Sister Act.

Amsterdam Kleinkunst Festival

Het Amsterdams Kleinkunst Festival omvat verder de halve finales en finale van het Concours om de Wim Sonneveldprijs en de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Meer informatie over het festival en de verschillende voorstellingen kunt u kijken op http://www.amsterdamskleinkunstfestival.nl of op de facebookpagina http://www.facebook.com/amsterdamskleinkunstfestival