Diavolo Dance Theater
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  5449
Geregistreerd  2007-01-20

Diavolo Dance Theater brengt diverse theaterdisciplines samen. Van uitzonderlijk atletisch vermogen en dans tot extreem risicovol spektakel dat zijn weerga niet kent.

In 1992 heeft Jacques Heim, Fransman van origine, het Diavolo Dance Theater opgericht. Het gezelschap groeide binnen korte tijd uit tot het belangrijkste acrobatisch danstheater van Noord-Amerika. Door het succes van Diavolo werd Jacques Heim uitgenodigd om de choreografie te maken voor de permanente show van ‘Cirque du Soleil’ in Las Vegas.

Deze nieuwe show van Diavolo is een mix van grootse en spectaculaire elementen uit hun laatste shows, die al vele seizoenen succesvol over de wereld te zien zijn, aangevuld met nieuwe stukken, waarvan drie Europese premières!

De cast bestaat uit performers die hun sporen ruimschoots hebben verdiend in het danstheater, de wereld van de gymnastiek en in diverse Hollywood stuntteams. In 1993 werd de groep al genomineerd voor twee Lester Horton Awards in Los Angeles. In 1995 kwam de groep voor het eerst naar Europa, met hun debuut op het Edinburgh Festival. The Guardian waardeerde hun optreden als het “The Best of The Fest”. In 1995 kreeg de groep drie Lester Horton Awards.

Afgelopen woensdag ging deze show in Gouda in première en ook Musicalworld was erbij.
In de eerste akte ligt de focus ontzettend op diverse vormen van straatculturen.. Wat je te zien krijgt is allemaal erg knap maar ook wel erg veel van hetzelfde.
Op de website http://www.wereldtheater.nl is een trailer te zien van de Nederlandse tour van Diavolo en daarin krijg je iets compleet anders te zien dan wat er in de eerste akte op het podium gebeurd.

Na de pauze heeft de show een ware transformatie ondergaan. Van de hippe outfits en de urban-muziek zijn we nu terecht gekomen in een show die een mooi staaltje van moderne dans laat zien. Minimalistische outfits en abstractere vormen van dans openen de show.
In de tweede akte is er ook voor gekozen om verschillende dingen te laten zien. Waar je in de eerste akte naar één lange act zit te kijken is akte 2 opgesplitst in 3 verschillende delen.
Na de abstracte groepsdans krijgen we een prachtig liefdesverhaal te zien uitgevoerd in pas-de-deux. De muziek doet aan opera denken en met minimale middelen ontstaat er een mooi klein verhaaltje.
Het sluitstuk van de tweede akte is hetgeen wat je kent uit de trailer.. Maar dan groter, gevaarlijker en spannender. Diverse keren hoor je het publiek de adem in houden en spontaan klappen na diverse acrobatische hoogstandjes.

Al met al is Diavolo het beste te omschrijven als acrobatische moderne dans.. Alleen al de tweede akte is genoeg voor een mooie avond.. Wil je dit spektakel zien? Kijk dan op eerder genoemde site want dit stukje danstheater is alleen deze maand nog in Nederland te zien.

   Handtekening   

Ever had the feeling that everyone goes QUACK while you go HONK?