Muziektheater Moby Dick
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Muziektheater Moby Dick 27 en 28 mei in de Stadsschouwburg

Maandag 27 en dinsdag 28 mei (Nederlandse première) staat Moby Dick - Het Concert in Stadsschouwburg Amsterdam. Paul Koek regisseerde de coproductie van de Veenfabriek en Schauspielhaus Bochum. Tickets zijn te koop via http://www.ssba.nl en aan de kassa van het theater.
Moby Dick - Het Concert, de derde gezamenlijke productie van Veenfabriek en Schauspielhaus Bochum, gaat over obsessief verlangen. De eenzaamheid van kapitein Ahab die de walvis najaagt over de desolate zee laat zien hoe verlangen ons kan ontwortelen. De muziektheatervoorstelling bestaat uit vijf monologen; de zielenroerselen van mensen op reis, op weg naar het einde. De muzikale monologen worden afgewisseld met vette nummers. Het is een gemengde cast van Nederlandse en Duitse acteurs en vijf muzikanten van de band TRACK. In Duitsland spraken de Nederlanders Duits, hier spreken de Duitse acteurs Nederlands.

MOBY DICK - HET CONCERT
Met: Therese Dörr, Reinout Bussemaker, Joep van der Geest, Henrik Schubert, Werner Strenger.
Regie: Paul Koek, tekst: Peter Verhelst, naar het boek van Herman Melville, decor: Theun Mosk, kleding: Dorothee Curio, muziek: TRACK, geluid: Will-Jan Pielage, dramaturgie: Paul Slangen en Olaf Kröck.

De première van de Duitstalige versie was 23 februari in Bochum. De première van de Nederlandstalige versie is dinsdag 28 mei, 20.30 uur in Stadsschouwburg Amsterdam. Maandag 27 mei, 20.30 uur is de try-out. Tom Blokdijk interviewt dan Paul Koek om 19.45 uur in de Pleinfoyer.

Later is Moby Dick nog te zien in de Rotterdamse Schouwburg (31 mei en 1 juni), de Leidse Schouwburg (13 en 14 september), Theater aan het Spui Den Haag (16 en 17 oktober), Musis Sacrum Arnhem (24 oktober), Stadsschouwburg Utrecht (30 november) en Stadsschouwburg Groningen (7 december).

‹‹ War Horse      Wanneer gaan we weer naar huis ››