Gira la Musica Italiaanse zomerhit van het Ro Theater
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13734
Geregistreerd  2002-11-15

Met Jack Wouterse en Gijs Naber. Muziek Beppe Costa  

Op maandag 17 juni 2013 brengt het Ro Theater de single Gira la Musica van Beppe Costa uit. Gelijktijdig wordt ook de muziekclip gelanceerd, die is geregisseerd door Ari Deelder, en waarin onder andere Jack Wouterse, Gijs Naber en Sylvia Poorta te zien zijn. Gira la Musica is de soundtrack van de nieuwe theatervoorstelling Vreugdetranen drogen snel van het Ro Theater, die op 23 september 2013 in première gaat. Speciaal hiervoor schreef Beppe Costa een Italiaans zomernummer, dat alles in zich heeft om een hit te worden deze zomer. Niet eerder bracht een Nederlands theatergezelschap een volwaardige soundtrack met muziekclip uit. Hiermee is het Ro Theater uniek.
17 juni zijn de single en de clip voor het eerst te horen en te zien op radio en televisie. De muziek en de clip zijn te downloaden via http://www.rotheater.nl/clip.

Mediterrane sfeer en Hollandse poldermagie
Vreugdetranen drogen snel is een bruisende, kleurrijke en muzikale voorstelling geïnspireerd op de films van de Servische filmmaker Emir Kusturica. Ook het nummer Gira la Musica en de clip zijn hierop geïnspireerd en ademen een mediterrane, Balkan-achtige sfeer.

De clip werd eind mei opgenomen op diverse locaties in en om Rotterdam, en geheel in stijl van Kusturica’s surrealistische films. Zijn films roepen een magische wereld op en spelen zich vaak af in de wereld van zigeuners. Ze lopen over van levensenergie, bijgeloof, mooie verhalen, begrafenissen en bruiloften, kleine bedriegerijen, van het mooier maken van de werkelijkheid, kortom: van het leven!
De jonge talentvolle Rotterdamse filmregisseur Ari Deelder heeft deze wereld in prachtige Hollandse magische beelden gevat, waarin onder andere acteurs als Jack Wouterse, Gijs Naber, Sylvia Poorta en Beppe Costa te zien en te horen zijn. Deelder maakte eerder de film Toegetakeld door de liefde, die in 2013 op het International Film Festival Rotterdam in première ging.

De muziek is geschreven en gecomponeerd door Beppe Costa en geproduceerd en gemixt door Arjen Fortuin. Zang Beppe Costa, Gijs Naber, Sylvia Poorta en Marlou Stolk. Gitaar Beppe Costa. Accordeon Oleg Fateev. Trompet Rutger Woudenberg. Tuba Hein van Leeuwen.

De clip is een productie van het Ro Theater, gemaakt door Ari Deelder (regie en concept), Roel van Tour (camera), Henk-Jelle de Groot (geluid), Pieter van den Berg (montage), Qianwei Tong (grading) en Pascalle Bonnier (assistent camera).

Vreugdetranen drogen snel
Najaar 2013 speelt het Ro Theater de nieuwe theatervoorstelling Vreugdetranen drogen snel in de Nederlandse theaters. Het is een bruisende en kleurrijke voorstelling van regisseur Alize Zandwijk, geïnspireerd op de energieke, magische en muzikale films van de Servische filmmaker Emir Kusturica en de romans van Gabriel Garcà­a Márquez. Op het toneel staat een caravan op palen in een groot veld met zonnebloemen. Dit is het decor van een wereld waarin verschillende hilarische, bizarre, ontroerende en groteske verhalen door elkaar lopen, zoals over een oma die weet dat de geschiedenis zich steeds herhaalt, een doorgedraaide filosoof die vreemde moppen tapt, een man die zich dood eet en een bruiloft die alle kanten op giert. Een theatervoorstelling vol dans, muziek, toneel, magie en spektakel die je even de ernst van het leven doet vergeten. Met de gehele cast van het Ro Theater met o.a. Jack Wouterse, Gijs Naber, Fania Sorel, Sylvia Poorta, Hannah van Lunteren, Yahya Gaier, Beppe Costa en Oleg Fateev. Muziek van Beppe Costa.

Te zien van 13 september t/m 15 november 2013 in de Nederlandse theaters
Première 23 september 2013 in de Rotterdamse Schouwburg (Festival de Keuze)
Info http://www.rotheater.nl/vreugdetranen