SKVR en Hofplein Rotterdam - ‘Cabaret’
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Rotterdam, 3 oktober 2013


SKVR en Hofplein Rotterdam maken samen de Broadwaymusical ‘Cabaret’

SKVR Theater en Hofplein Rotterdam hebben de handen ineengeslagen en brengen in april 2014 de Broadwaymusical ‘Cabaret’ op de planken. Deze wervelende musicalvoorstelling vol spanning, intrige en humor wordt gespeeld door de volwassen cursisten van de musicalcursus ‘Cabaret’. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich vanaf nu online aanmelden voor de auditie op zaterdag 2 november.

Het is voor het eerst dat SKVR en Hofplein Rotterdam op dit gebied intensief gaan samenwerken. De twee Rotterdamse cultuurinstellingen vormen van oudsher een belangrijke schakel op het gebied van amateurkunstbeoefening en beleving. Door de krachten te bundelen willen zij een brug slaan naar theaterbeoefenaars- en bezoekers uit de groep 18 tot 40 jaar.

‘Cabaret’ gaat op dinsdag 22 april 2014 in het Hofpleintheater in première.

Spelers gezocht
De makers van SKVR Theater en Hofplein Rotterdam zijn momenteel op zoek naar enthousiaste spelers vanaf 18 jaar. Via http://www.skvr.nl kan men zich aanmelden voor de auditie op zaterdag 2 november in Rotterdam. Wie na de auditie is aangenomen maakt vervolgens deel uit van de ‘cast’ van de musical. Tijdens een intensieve repetitieperiode wordt, aan de hand van het script en samen met een professionele regisseur en choreograaf, gewerkt aan ieders vaardigheden op het gebied van spel, zang en dans. De repetities vinden plaats in Rotterdam. Deelname aan de musicalcursus bedraagt € 595,00.

De musical
‘Cabaret’ is een Broadwaymusical uit 1966, geschreven door Joe Masteroff, met muziek van John Kander en liedteksten van Fred Ebb. Het verhaal speelt zich af in het vooroorlogse Berlijn, een stad die op dat moment danst op een vulkaan. De greep van het opkomende nazisme wordt steeds klemmender. In de decadente Kit Kat nachtclub proberen de extravagante artiesten en bezoekers ieder voor zich te overleven. Elke realiteitszin wordt overboord gegooid, want morgen zou zo maar je laatste dag kunnen zijn.

De makers

Regisseur Pim van Alten, acteur, theatermaker en zangcoach, dankt zijn landelijke bekendheid door o.a. tv-programma’s als Man bijt hond en Alles kan beter, maar ook zijn rol in de musical Nijntje. Hij speelde mee in Miss Kaandorp, Birgitte de Musical en vertolkte de hoofdrol in de Rotterdamse film Zadelpijn. Sinds enige jaren is Pim regelmatig te zien in verschillende familievoorstellingen van Hofplein Rotterdam, waaronder recentelijk de hitmusical Ketelbinkie. Choreograaf Dorinda Dijs studeerde af aan de Rotterdamse Dans Academie en heeft voor SKVR talloze musicals gechoreografeerd. Vanaf 2001 werkt zij als dansdocent bij SKVR en daarnaast danst zij bij verschillende professionele gezelschappen waarbij zij ook het acteren niet schuwt.