Nieuw theaterfestival voor jongeren ‘Festival aan de Maas’
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Rotterdam, 3 oktober 2013


Nieuw theaterfestival voor jongeren ‘FESTIVAL AAN DE MAAS’


Van donderdag 17 t/m zaterdag 19 oktober kunnen jongeren drie avonden lang genieten van aangrijpende voorstellingen, nieuw aanstormend acteertalent, muziektheater en monologen tijdens de eerste editie van het theaterfestival ‘Festival aan de Maas’. Het festival is erop gericht om jonge liefhebbers van theater kennis te laten maken met leeftijdsgenoten, maar ook de kans te bieden om na te praten met verschillende theatermakers.

Op het programma staan onder meer Club Gewalt, een muziektheatercollectief van acht jonge multiperformers, met brutale, energieke concepten die flirten met mediageilheid en Hoge Kunst. Studenten van De Acteerschool Rotterdam die een uniek ‘kijkje in de keuken’ geven en de bezoekers meenemen in een diepgaand personage onderzoek. Theatergroep Aluin presenteert de voorstelling ‘Ken je Klassiekers!’, een verrassende ‘spoedcursus’ van klassiekers als Antigone, Medea, Een Midzomernachtdroom, Romeo en Julia, Hamlet, Othello, Macbeth en Julius Caesar. En tot slot de fascinerende jongerenvoorstelling ‘De Duvelstoejager’ gespeeld door de jonge talenten van De MBO Theaterschool. Zij brengen een voorstelling waarin tekst, zang, beweging en muziek, maar ook humor en drama de bezoeker meeslepen in een doorlopende belevenis.

Festival aan de Maas moet uitgroeien tot een verzamelplaats voor jongeren die van theater houden en waar ontmoetingen met en tussen makers inspireren tot iedere vorm van theater.

Kaartverkoop is gestart via de website van Hofplein Rotterdam

 

 

[ Gewijzigd: 05 October 2013 08:36 AM by Jeroen ]