Een avond met Dorus
change_status
Toneelhulp
Rank
Totaal aantal Reacties:  25
Geregistreerd  2011-08-21

Van de homepage:

In het komende theaterseizoen zal Henk Poort te zien zijn als Dorus in de gelijknamige musical. De zwerver Dorus was een creatie van Tom Manders.

Al in 2010 zou door het toenmalige V&V de musical Dorus in de theaters worden gebracht. De musical. met Mini & Maxi als beoogde hoofdrolspelers, werd uiteindelijk afgelast. Toen al werd de intentie uitgesproken de musical op een later tijdstip te brengen, en volgend theaterseizoen lijkt het daar dan toch van te komen, al is de bedrijfsnaam inmiddels Albert Verlinde Entertainment. Musicalworld werd getipt dat de titelrol van Dorus/Tom Manders zal worden gespeeld door Henk Poort. Onbevestigde berichten geven aan dat Allard Blom het script zal schrijven.

Dorus is de volgende in een reeks zelfgemaakte autobiografische musicals. Recent was bijvoorbeeld Ramses nog te zien, en binnenkort zal Sonneveld in première gaan. Het figuur Dorus was razendpopulair in de begindagen van de televisie, maar trad voor die tijd al op in het echte revuecafé, wat hij voor zijn televisieprogramma liet nabouwen. Bekende liedjes van Dorus zijn onder andere Twee motten en Als ik wist dat je zou komen, Bij de marine en Figaro. Ook de sketch met de muizenval hoort tot de klassiekers. Een fragment dat tot in de eeuwigheid op televisie herhaald zal worden is het kind, dat bij Dorus op schoot, niet meer ophoudt op Poessie Mauw te zingen, en dat met slechts de eerste regel van het liedje.

[ Gewijzigd: 02 December 2014 05:40 PM by Frans ]
  [ # 1 ] 02 December 2014 05:41 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht de perspresentatie van Een avond met Dorus en ging in gesprek met Henk Poort en producent Jeroen Dona.

De video is te zien onder Artikelen
en op Musicalworld.TV’s eigen plek.

  [ # 2 ] 10 December 2014 10:06 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  3825
Geregistreerd  2005-07-31

Vanaf nu is ook de recensie online…...

   Handtekening   

And all shall know the wonder
Of Purple Summer

http://www.facebook.nl/toneelgroeprhetorica