Klassieke topsopranen zingen in Amsterdam en Haarlem
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Klassieke topsopranen zingen in monumentale wachtruimte

Formatie Operaetcetera brengt drie voorstellingen in Amsterdam en Haarlem

Op donderdag 24 oktober, zaterdag 26 oktober en maandag 4 november brengt de nieuwe formatie Operaetcetera haar eerste avondvullende programma: Glamouricious. Sopranen Jackie van Oppen, Ingrid Stijsiger en Bauwien van der Meer hebben in de afgelopen weken, o.l.v. regisseur John Yost en pianist Kees van Zandwijk, hard gewerkt aan hun nieuwe programma. Hierin zingen zij de mooiste aria’s uit wereldberoemde opera’s en musicals.

De aria’s in Glamouricious zijn speciaal voor deze voorstelling in een nieuw jasje gestoken. De eigentijdse arrangementen zorgen voor vernieuwing en verbinding van de verschillende stijlen binnen de licht klassieke stroming. Het is een programma over verboden liefdes en jaloerse minnaressen. Haat, liefde en pure passie verkleed in flitsende jurken en hoge bling bling hakken.

Operaetcetera is opgericht door Jackie van Oppen, zij was als sopraan zowel actief in de musical- als de operawereld. Zo speelde ze mee in Cats in Carré, Barnum en ontving ze een nominatie voor een musicalaward voor haar rol als Moeder Overste in The Sound of Music. Daarnaast speelde ze in het tweede seizoen van de televisiesoap Onderweg Naar Morgen. Ingrid Stijsiger heeft diverse rollen gezongen bij jeugdoperagezelschap Xynix en opera SKON. Ze heeft aan vele producties van het koor van De Nederlandse Opera meegedaan. In het opera-weekend in Utrecht zong zij onlangs de titelrol in de concertante uitvoering van de opera Carmen van Bizet. Bauwien van der Meer is verbonden aan het Eisler-trio, met bewerkingen van Eisler en Weill. Daarnaast zingt zij met Quatres Bouches in het oratorium-circuit.

24 en 26 oktober is de voorstelling te zien in het Muziektheater Laboratorium M-Lab. 4 november is de voorstelling te zien als onderdeel van Sterren op het station, in de monumentale wachtruimte van Station Haarlem. De opening van de concertreeks Sterren op het Station was een groot succes. De drie Jantjes, Job Bovelander, Rick Sessink en Stefan de Kogel beten het spits af. Het Haarlems dagblad schreef vol lof over het concert: De muziek van de drie heren kwam ‘nergens beter tot z’n recht (...) dan in de luisterrijke wachtkamer van het Station Haarlem’. Ook de prachtige, licht klassieke nummers in Glamouricious van Operaetcetera zullen prachtig in dit decor passen.

Kaarten zijn te verkrijgen via http://www.m-lab.nl (24-26 oktober) en http://www.sterrenophetstation.nl (4 november)