Waanzinnig Gedroomd - de eerste echte Kinderen voor Kinderen Familiemusical
change_status
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  492
Geregistreerd  2009-05-23

Het bekendste kinderkoor van Nederland bestaat 35 jaar en dat wordt groots gevierd. Ter gelegenheid van dit Kinderen voor Kinderen jubileum komt er zelfs een gloednieuwe musical: ‘Waanzinnig Gedroomd’.

En ik’, ‘Op een onbewoond eiland’ en ‘Kerstmis’. Wie kent deze liedjes niet? Maar ook het meer recente ‘Hallo Wereld’ en ‘Klaar voor de Start’ werden grote hits. Meerdere generaties zijn opgegroeid met Kinderen voor Kinderen.

In de familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’, die op zondag 19 oktober in première gaat in het DeLaMar Theater in Amsterdam, komen uiteraard allerlei bekende liedjes uit 35 jaar Kinderen voor Kinderen voorbij.

„Het is natuurlijk wel een beetje een jukeboxmusical, zoals ‘Mama Mia’, daar ontkom je bijna niet aan. Maar het wordt meer dan alleen een gezellige meezingvoorstelling. We willen ook een mooi verhaal vertellen, dus het was nog een enorm gepuzzel om die liedjes echt een context te geven”, aldus Roeland Fernhout (acteur bij Toneelgroep Amsterdam en bekend van o.a. het reisprogramma RTL Travel en de film Zusje), die samen met Ulrike Bueger-Bruijs (producent Cook a Dream) het script heeft geschreven.

De regie is in handen van Ruut Weissman, maar de cast, met zowel volwassen als kindacteurs, wordt in april pas bekend gemaakt. Duidelijk is in ieder geval wel dat daar geen kinderen van het koor in zullen zitten.

Naast de bestaande Kinderen voor Kinderen-liedjes, zal er in de musical ook een gloednieuw nummer voorbij komen. Er is namelijk een liedjeswedstrijd uitgeschreven waarbij kinderen tot en met twaalf jaar de kans krijgen om een tekst te schrijven op muziek van Tjeerd Oosterhuis. Het winnende lied zal niet alleen in de musical te horen zijn, maar tevens op de 35e cd verschijnen.

In de jury zitten naast Oosterhuis, ook Roeland Fernhout, Maaike Ouboter en de tweeling Mylène en Rosanne Waalewijn.

Kinderen die mee willen doen, kunnen alle informatie vinden op de website: http://www.waanzinniggedroomd.nl.

  [ # 1 ] 15 January 2014 05:36 PM
Avatar
West End Ster
RankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1561
Geregistreerd  2011-07-31

Een rol voor Vajen van den Bosch in deze musical zou me niets verbazen…

  [ # 2 ] 15 January 2014 08:44 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  693
Geregistreerd  2012-07-04

Mylene en Rosanne in de jury? Die zie ik eerder zelf meedoen in de musical. Ze hebben ook nog in Kinderen voor Kinderen gezeten dus het zou wel passend zijn 😉 Is Vajen er niet te oud/ te groot voor?

   Handtekening   

Show yourself
Step into the power
Grow yourself
into something new

  [ # 3 ] 26 March 2014 07:41 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

FINALISTEN LIEDJESWEDSTRIJD KINDEREN VOOR KINDEREN BEKEND!

De drie finalisten van de de grote liedjeswedstrijd van Kinderen voor Kinderen zijn bekend. Veerle uit Nuth (Limburg), Isabelle uit Eindhoven (Noord-Brabant) en Quinty, Malini, Danique, Britt en Paola uit Zoetermeer (Zuid-Holland), kregen voor hun eigen geschreven songtekst op muziek van Tjeerd P. Oosterhuis, de meeste stemmen van het publiek en de jury. Op 1 april krijgen de drie finalisten een exclusieve workshop van de jury bestaande uit Tjeerd Oosterhuis, Roeland Fernhout, Maaike Ouboter en Mylène & Rosanne. Na de workshop bekijkt de jury welke van de drie jonge songwriter(s) de winnaar is. Het winnende lied krijgt een belangrijke plek in de Kinderen voor Kinderen familiemusical [UTF-8?]à¢â‚¬ËœWaanzinnig [UTF-8?]Gedroomdà¢â‚¬â„¢ én komt op de 35e CD ‘Feest’ van het beroemde kinderkoor.

Honderden jonge schrijftalenten hebben in de afgelopen maanden meegedaan met de liedjeswedstrijd en een eigen songtekst ingestuurd. De muziek van het liedje is geschreven door Tjeerd P. Oosterhuis, de tekst mocht door de kinderen zelf geschreven worden. Alle basisscholen van Nederland ontvingen in januari een lespakket met speelse lessen over liedjes schrijven, zodat de kinderen zelf aan de slag konden.

Uit alle inzendingen werden twaalf liedjes gekozen die door gingen naar de halve finale. Het publiek kon op http://www.waanzinniggedroomd.nl stemmen op hun favoriet.

  [ # 4 ] 10 April 2014 02:27 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld.TV sprak met de volwassen cast van Waanzinnig gedroomd, de Kinderen voor Kinderen-musical. Gesprekken met Michelle Courtens, Niels Gooijer, Steyn de Leeuwe en Ian Bok.

De video is te zien onder Artikelen
of op Musicalworld.TV’s eigen plek.

  [ # 5 ] 31 July 2014 07:40 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

AMSTERDAM, 30 juli 2014

CAST KINDEREN VOOR KINDEREN FAMILIEMUSICAL ‘WAANZINNIG GEDROOMD’ VERSIERT EIGEN TAART OP EERSTE REPETITIEDAG

Vandaag zijn de repetities van de allereerste Kinderen voor Kinderen familiemusical ‘Waanzinnig Gedroomd’ van start gegaan. De cast sneed traditiegetrouw een taart aan om het moment te vieren, maar dat gebeurde pas nadat de kinderen uit de cast zélf hun taart hadden versierd.

Op een onbewoond eiland, Waanzinnig Gedroomd, Klaar voor de Start, Wakker met een wijsje, wie is er in Nederland niet groot geworden met de liedjes van Kinderen voor Kinderen? Het beroemde Kinderkoor bestaat 35 jaar en dat wordt gevierd met de allereerste Kinderen voor Kinderen familiemusical [UTF-8?]à¢â‚¬ËœWaanzinnig [UTF-8?]Gedroomdà¢â‚¬â„¢. Een voorstelling voor iedereen van 5 tot 99, vol met de grootste hits uit de afgelopen 35 jaar.

De première vindt plaats op zondag 19 oktober in het DeLaMar Theater in Amsterdam, waarna de voorstelling meer dan 130 keer te zien door heel Nederland. De volwassen rollen in de voorstelling worden vertolkt door acteurs Steyn de Leeuwe (Meester Jip), Niels Gooijer (Vader Leo), Lotte Noordanus (Moeder Hannah), Ian Bok (Hoofdmeester van Kampen) en Michelle Courtens (Mevrouw van Kampen). In totaal zijn er veertig kinderen die in vier groepen van tien in de voorstelling gaan spelen.

http://www.waanzinniggedroomd.nl

  [ # 6 ] 31 July 2014 07:41 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

En er is een trailer:
https://www.youtube.com/watch?v=-GSA9ZbuHs8

[ Gewijzigd: 31 July 2014 08:18 AM by Jeroen ]
  [ # 7 ] 03 April 2015 11:13 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  2700
Geregistreerd  2012-06-25

Waanzinnig Gedroomd wordt verlengd. Van 12 t/m 23 augustus staan ze in het Delamar. Dit keer met Pepijn Gunneweg ipv Steyn de Leeuwe als Meester Augustus.

Bron: http://musicalsites.nl/index.php/musical-nieuws-uit-nederland-en-belgie/4882-finale-kinderen-voor-kinderen-musical-in-delamar

   Handtekening   

Ik voel me voorgoed…..echt….. WICKED

  [ # 8 ] 08 April 2015 03:38 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  667
Geregistreerd  2005-04-26

ik ben met kerst naar de musical geweest van kinderen voor kinderen. leuk dat er oude en nieuwe kinderen voor kinderen liedjes in voor kwamen en niet alleen hele oude of alleen de aller nieuwste.

   Handtekening   

Bestel mijn griezelroman de twee broers van Dracula
klik hier

  [ # 9 ] 03 June 2015 08:55 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Eenmalig echt Waanzinnig dromen in het DeLaMar Theater
primeur: kids van kinderen voor kinderen musical slapen 1 nacht op toneel

De vijftien kinderen van de Kinderen voor Kinderen-musical Waanzinnig Gedroomd mogen in de nacht van 9 op 10 juni hun waanzinnigste droom dromen op het toneel van de Wim Sonneveld-zaal in het DeLaMar Theater. Wegens het grote succes van de bejubelde voorstelling in het afgelopen seizoen, keert deze van 12 tot en met 23 augustus nog een laatste keer terug in het Amsterdamse theater. Om dat te vieren biedt de directeur Edwin van Balken de cast deze unieke overnachting aan. De nieuwe hoofdrolspeler, Pepijn Gunneweg, grijpt deze kans meteen aan om alvast even met de kinderen uit de cast te repeteren voor het slapen gaan.

Na een feestelijk diner, repeteren de kinderen met Pepijn Gunneweg een paar van de bekende Kinderen voor Kinderen — liedjes. Nadat de tanden gepoetst zijn en de pyjama’s aan, leest hij ze voor het slapen gaan nog een verhaaltje voor. De volgende ochtend worden ze heerlijk wakker met een wijsje in hun hoofd en gaan ze na een voedzaam ontbijt weer naar school om op 12 augustus terug te komen voor de tien aller, -allerlaatste voorstellingen Waanzinnig Gedroomd.

Over Waanzinnig Gedroomd:
Waanzinnig Gedroomd, geschreven door Roeland Fernhout en Ulrike Bürger-Bruijs, was sinds afgelopen oktober meer dan 120 keer te zien in theaters in heel Nederland. Het is een musical voor iedereen van 5 tot 99 met hits als Op een onbewoond eiland, Klaar voor de Start, Wakker met een wijsje… Deze bekendste oude én nieuwe hits vertellen het verhaal over Guus die met zijn moeder Julie naar een nieuwe stad verhuist. Julie probeert haar hoofd boven water te houden in haar nieuwe baan, terwijl Guus in een klas komt waar veel wordt gepest. Zijn nieuwe schooldirecteur, die thuis zijn handen al vol heeft aan zijn opstandige puberdochter, is dan ook ten einde raad en schakelt de hulp in van meester Augustus. Met hun nieuwe meester doet de klas van Guus een bijzonder muzikaal project dat alles verandert: ‘PROJECT M’. Maar durft Guus ook zijn grote geheim met de klas te delen?

Waanzinnig Gedroomd is een productie van Cook a Dream in samenwerking met de VARA. Het is de eerste keer in het 35-jarig bestaan van Kinderen voor Kinderen dat er een musical gemaakt is met de liedjes.

http://www.waanzinniggedroomd.nl