Buitenvoorstellingen in Almere zomer 2014
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Zomer in Almere
Een zomer vol onvergetelijke theatervoorstellingen

Ga dit jaar voor onvergetelijke zomerse theatervoorstellingen naar Almere. De Almeerse theatergezelschappen Vis à  Vis, BonteHond en Suburbia spelen alle drie een voorstelling in de open lucht. Bij het Almeerderstrand speelt Vis à  Vis de wereldhit PICNIC over een burgerlijk stel dat een weekendje gaat kamperen en op onmogelijke situaties stuit. Op het Stadslandgoed de Kemphaan speelt Suburbia Hebriana, een voorstelling over een Zweedse familie tijdens Midzomeravond. Voor jongere theaterliefhebbers is er de voorstelling ASO van BonteHond over asociaal gedrag in relatie tot goedbedoelde kunst. 

Vis à  Vis komt terug met wereldhit PICNIC
Na vier succesvolle jaren met de voorstellingen HaRT en SILO 8 speelt Vis à  Vis deze zomer de gewaardeerde en prijswinnende voorstelling PICNIC. Reeds 100.000 bezoekers van Stockholm tot Nieuw Zeeland bezochten deze unieke voorstelling. Het ijzersterke concept waarbij je als bezoeker de voorstelling zowel front- als backstage beleeft is uniek in theaterland. Het maakt deze voorstelling vol actie, humor en suspense een ware beleving.

BonteHond speelt ASO (10+)
Het Lumièrepark wordt omgetoverd tot het openluchtdecor voor de feestelijke theatervoorstelling ASO van BonteHond. Op de vaste hangplek van een groepje jongeren wordt een ingewikkeld abstract kunstwerk geplaatst. Zomaar ineens, ongevraagd in hàºn park. Dat is vragen om moeilijkheden! Wie is hier nu de aso, de hangjongeren of de kunstenaar? Wat gebeurt er als kunst van hogerhand wordt opgedrongen? Een verrassende voorstelling die geschikt is voor iedereen vanaf 10 jaar oud. ASO is de eerste regie van artistiek leider René Geerlings bij BonteHond.

Theatergroep Suburbia speelt Hebriana
Theatergroep Suburbia speelt jaarlijks een zomervoorstelling op Stadslandgoed de Kemphaan. Deze zomer speelt Suburbia Hebriana van de Zweedse toneelschrijver Lars Norén, een toneelstuk over liefde en liefdeloosheid. In Hebriana viert een Zweedse familie Midzomernacht. Moeder, dochters en partners zijn samengekomen in het familiehuis buiten de stad, waar ze eten, drinken, roken, véél praten en weinig luisteren. De familie is welvarend en toch voelt iedereen zich tekortgedaan. De schizofrene Britt-Marie, die zichzelf Hebriana noemt, heeft met haar afstandelijke schoonheid een fatale uitwerking op iedereen, maar vooral op de mannen.

Drie bijzondere voorstellingen op bijzondere locaties in Almere. Om er een complete zomeravond uit van te maken worden er voorafgaand aan de voorstellingen PICNIC en Hebriana op locatie een diner geserveerd.

PICNIC: 14 mei tot en met 6 juli 2014, Almeerderstrand
ASO: 24 mei tot en met 1 juni 2014, Lumièrepark
Hebriana: 4 juni tot en met 12 juli 2014, Stadslandgoed de Kemphaan

Kijk voor meer informatie op http://www.zomerinalmere.nl.