Anouk van Nes, Mylou Frencken, Gerrie van der Klei en Mirthe Bron: Ladies buitenspel.
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  533
Geregistreerd  2005-08-01

Het afgelopen najaar trokken de (Purper) Ladies het land door met hun tournee. Dit beviel de dames zo goed dat nu opnieuw komen met een cabaret voorstelling. Ladies Buitenspel.

Waar was jij tijdens het WK 2014?
Goed nieuws voor mensen met stadionvrees, chronisch balverlies
en een gezonde dosis desinteresse in welke opstelling dan ook.
Voor iedereen die zin heeft in een zomer zonder voetbal-uitslag.
Frisse geluiden over trappen of getrapt worden, fluiten of befloten
worden en de overeenkomsten tussen voetbal en carnaval.
Anderhalf uur lang een geestverlichtend, vrolijk alternatief.
M.m.v. interviewer en voetbalfanaat Frénk van der Linden.

Anouk, Gerrie, Mirthe en Mylou nemen brengen deze voorstelling uitsluitend in het Apollo First theater in Amsterdam. Twijfel niet langer en bestel je ticket via de onderstaan de link. Te zien van 15 juni t/m 12 juli.


http://www.theater.apollofirst.nl/index.php/agenda/2011-02-21-16-30-41/184-juni-juli-buitenspel

   Handtekening   

Mijn recensies lees je op:

http://www.theaterreview.nl - de nieuwste theatersite!

Ook op facebook: https://www.facebook.com/theaterreview/?fref=ts

  [ # 1 ] 28 June 2014 05:31 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  533
Geregistreerd  2005-08-01

Het WK van 2014? Waar was jij?

no cover
Als ze mij die vraag over 10 jaar stellen kam ik zeggen: bij de Ladies. De theatergroep bestaande uit grand old lady Gerrie van der Klei, actrice Anouk van Nes, cabaretière Mylou Frencken en zangeres Mirthe Bron tourde tot januari nog door het land als de Purper Ladies. Nu brengen zij in eigen beheer de voorstelling Buitenspel, die uitsluitend te zien in het Apollofirst theater in Amsterdam-zuid.

De eerste acte begint gepast. Vedette Gerrie ban der klei voert het viertal aan door middel van haar scheidsrechtersfluit wordt duidelijk dat de vrouwen aftrappen. En hoe kan het ook anders, dit gebeurd met ‘Hup Hollland hup.’ Direct valt op dat deze profs goed op elkaar zijn ingespeeld. Wanneer van der Klei een voorzet geeft, dan paarst van Nes hem erin. Goede timing in het spel is van essentieel belang. De close harmony is prachtig. Mylou Frencken persifleert in haar solo van Gaal, dit slaat aan bij het publiek. Anouk van Nes valt op door mooie lach en sexy voorkomen, waar in deze voorstelling het publiek niet om heen kan. Door haar oranje minijurk wordt dit geaccentueerd. Zeker wanneer ze een domme voetbalvrouw persifleerde in het nummer: “Ik wil een miljonair.” Uitleggen en begrijpen wat buitenspel is? Dat is moeilijk voor de ladies. Liever zingt Mirthe Bron over de goddelijke benen van een voetballer. Mirthe haar stem klinkt als een klok, daar waar de andere dames vooral grappig zijn is Bron wat serieuzer en zou ze wat losser mogen zijn. In haar betoog over zinloos voetbalgeweld komt deze basishouding goed tot haar recht. Gerrie van der Klei haar mimiek en sarcasme is is haar kracht. Gerrie zingt twee nummers uit de voorstelling van Purper Ladies “Als je alleen bent” en het humoristische nummer met “Iedereen doet het met elkaar.” Gerrie haar energie is aanstekelijk, dit komt in een kleine zaal ook goed tot haar recht. Jammer dat er geen nieuw nummer door haar werd gezongen en werd geput uit reeds gezongen materiaal.

Na de pauze wordt gestart met een Braziliaanse medley. De tweede acte bestaat voornamelijk uit nieuw materiaal. Frencken entertaint het publiek met een nummer over een Fado zangeres, dit slaat aan. Anouk weet met haar monoloog over het leven van de jonge voetballer en diens lijdensweg om de top te bereiken symphatie te winnen. Hoe makkelijk is het om te zeiken? Zo komt ook Sylviegate voorbij en de zoen scène in de parkeergarage van Wes en Yo. Maar, doen voetballers ook niet de normale en menselijke dingen. Anouk zingt hieruit het gevoelige lied: “neem me terug.” Haar stem is mooi zacht, dit in tegenstelling tot sommige schelle klanken in in de groepsnummers. Hiermee blijven de dames ver van de grappen over van der Vaart en Meis, wat een open deur zou zijn. Ladies Buitenspel is een komische en goed gelukte voorstelling. De stemmen van de ladies kleuren mooi bij elkaar. In het nummer “Ik laat me niet lijden” zijn ze het krachtigst.

Met weinig middelen is een mooi resultaat bereikt. Het Apollo-first theater telt 60 stoelen, waardoor deze maand 12 keer gespeeld kan worden. Het is een intieme sfeer, waardoor je als publiek er midden in zit. De Ladies nemen je mee, waardoor je hoopt dat de rust snel voorbij is. Kom maar op met die tweede helft! Deze wedstrijd mag je als theaterliefhebber niet missen.

Ladies Buitenspel tot 12 juli te zien in het Apollo-first theater, Amsterdam.

Door Robin Streppel

   Handtekening   

Mijn recensies lees je op:

http://www.theaterreview.nl - de nieuwste theatersite!

Ook op facebook: https://www.facebook.com/theaterreview/?fref=ts

  [ # 2 ] 01 March 2015 08:22 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  533
Geregistreerd  2005-08-01

Dames Eerst - In de stemming
Wie: Gerrie van der Klei, Mylou Frencken, Anouk van Nes en Mirthe Bron
Wanneer: 28 februari 2015
Waar: Oudaen, Utrecht


Twee jaar geleden tourde het viertal door het land met “Purper Ladies.” Na dit succes besloten Gerrie van der Klei, Mylou Frencken en Mirthe Bron verder te gaan als “pop-upgroep.”  Dit resulteerde tijdens het WK in 2014 al in de voorstelling “Ladies Buitenspel.” Nu zijn de dames terug met een voorstelling over de provincialestatenverkiezing. De groep wordt aangevoerd door Mylou Frencken (ja, dat is de barvrouw van het mes op tafel), zij zit achter de piano en zingt veel. Mylou componeert de stukken en heeft hier een prachtig talent voor.

Gerrie van der Klei is echt nog steeds die ouwe rot in het vak. Ze is niet van het toneel weg te meppen. Gelukkig maar, want ze heeft nog humor en haar jazzstem zet ze heerlijk in. Echter maakten wij ons wel zorgen, La van der Klei stapt maar al te graag rond op haar hoge hakken…... Een enkele keer valt ze bijna (tja, Madonna van der Klei 😊. Gerrie zit lekker in haar fysieke spel, als bijvoorbeeld ls Rita (Verdonk) de tuin doet. Deze week werd Gerrie 70, proficiat op naar haar One-womanshow (medio juni in M-lab).

Mirthe Bron zong de sterren van de hemel en wierp zich op als de vrouw die het meest van politiek wist. Anouk van Nes was onwetend in de materie, dit werd meerdere keren duidelijk. O.a tijdens het betoog voorafgaand aan het nummer: “Herman de schermman.” Daarnaast speelt Anouk de vrouw van Geert W met Oost Europees accent in net nummer “De lijfwacht.” Daarnaast brengt ze als teddybeer van Mark r zijn bedgeheimen naar buiten. De vier dames stralen afzonderlijk van elkaar met hun talent.

Kritische noot is dat de rode draad mist. Het is een aaneenschakeling van “grappige” stukjes, maar er mist eenheid. Daarnaast miste een kop en een staart bij meerdere thema’s, dit in tegenstelling tot de eerdere programma’s van de dames. Totaal dieptepunt was een rappende Mylou (doe dit nooit meer) in het helemaal lelijke nummer: “Voor de kunst.”  Grappen over allochtonen (alochtoontje lager en alochtoonladder) sloegen kant noch wal. Mylou als van Gaal was een leuke knipoog naar de eerdere voorstelling; Buitenspel.

Andere nummers waren erg leuk zoals “Herman de schermman.” Ik miste eenheid in alle opzichten. Juist dat wat de ladies zo mooi kunnen: closeharmony zingen zit er te weinig in. Een vermakelijke avond heb je zeker bij Dames Eerst, dus ga lekker kijken en krik je politieke kennis op. En vergeet niet te stemmen 18 maart.

In maart zijn ze te zien in het Apollo-first theater in Amsterdam.
http://www.theater.apollofirst.nl/index.php/agenda/2011-02-21-16-30-41/215-20-21-februari-2015-eerste-kamermeisjes

   Handtekening   

Mijn recensies lees je op:

http://www.theaterreview.nl - de nieuwste theatersite!

Ook op facebook: https://www.facebook.com/theaterreview/?fref=ts