Shadowland in Nederland
change_status
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  669
Geregistreerd  2010-12-20

De dansvoorstelling Shadowland kent een bijzonder ontstaan; toen New York-gebaseerd dansgezelschap Pilobolus gevraagd werd om een act te bedenken voor de Oscar uitreiking van 2007 kwamen ze met een act waarbij ze door middel van schaduwen een aantal scenes van films uitbeeldden vanachter een wit doek. De act had zoveel impact gemaakt dat besloten was om hier een avondvullend programma van te maken, de show Shadowland.

Deze show is nu op internationale tour, wat een absoluut genot is. In ongeveer 1,5u neemt het dansgezelschap je mee op de reis van een meisje dat verlangt naar vrijheid en steeds dieper verdwijnt in Shadowland en in aanraking komt met alle gekke dingen die daar zoal gebeuren.

Wat het gezelschap neer zet tijdens de show is enorm imposant. De dans is strak en fluïde tegelijk en wanneer ze achter het doek verdwijnen weten ze zoveel verschillende dingen uit te beelden dat je je soms afvraagt of het nu dansers zijn of dat ze hiervoor hulpmiddelen gebeuren (hint: het zijn de dansers!). Verder is de show op zo’n manier in elkaar gezet dat het nooit verveeld, er is veel afwisseling en de show blijft niet te lang hangen in een bepaald deel van Shadowland.

De muziek wordt vooral gebruikt om de scenes te ondersteunen, slechts een enkele keer is er sprake van pop muziek maar dat versterkt de betreffende scene’s enorm.

Voor liefhebbers van dans en sprookjes is deze show een absolute aanrader!

https://www.youtube.com/watch?v=BSwQ-GmWgL8

Officiële kaartverkoop gaat via de nationale theaterkassa

[ Gewijzigd: 02 November 2014 03:51 PM by Jan Joost ]