[4/13-12]Muziektheaterdagen A’dam 2014
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Eerste editie Muziektheaterdagen A’dam 2014

Ostade A’dam en de Diamantfabriek presenteren van 4 t/m 13 december 2014 de Muziektheaterdagen A’dam (voorheen Babelfestival). Een jaarlijks festival waarin talentvolle, jonge muziektheatermakers worden gepresenteerd naast gevestigde makers. Rode draad in deze eerste editie van de Muziektheaterdagen vormen de utopieën en dromen uit de jaren zestig en zeventig die door de makers tegen een nieuw licht worden gehouden. Op het programma staan zowel premières als succesvolle bestaande muziektheaterproducties.

Diamantfabriek, Studio Minailo, Club Gewalt, Grand Theatre, Veenfabriek en Wunderbaum
De Diamantfabriek richt zich op de ontwikkeling van excellentie op het gebied van muziektheater en brengt tijdens de opening van het festival de premieÌ€re van de muziektheatervoorstelling Sisters van de jonge, talentvolle componiste Anna Mikhailova en regisseur Isabel Schröder. Het festival presenteert ook het jonge, aanstormende muziektheatergezelschap Club Gewalt. Tegen alle malaise en bezuinigingen in de kunst in, richtten zij een bruisend muziektheatercollectief op. Een maker die terugkerende gast is van het festival, Sjaron Minailo, creëert een eigen idioom met zijn operaperformances. Hij presenteert op locatie de première van het nieuwe werk Megalomania. Ten slotte brengt het festival de muziektheatervoorstelling SpaceDogs, van ervaren makers Rik Elstgeest en componist Gerry Arling, een coproductie van het Grand Theatre, de Veenfabriek en Wunderbaum.

Randprogramma
Het festival biedt ook een platform aan studenten van de verschillende conservatoria die met korte verrassingsoptredens acte de présence geven tijdens het festival. Tenslotte is er ruimte voor debat en interviews. Zo vindt op zondag 7 december de Salon van Splendor plaats in Ostade A’dam. Muziektheatermakers schuiven aan bij sopraan Marijje van Stralen en regisseur Isabel Schröder voor een gesprek over leven en werk, muziek en dromen, afgewisseld door live muziek en achtergrondinformatie.

Het festival wordt zaterdag 6 december feestelijk geopend door Sebastiaan Capel, bestuursvoorzitter van Stadsdeel Zuid. Na afloop van Sisters is er een afterparty en een optreden met de theatrale compositie Well, next time, maybe… or The Mating Dance of the Mocking Bird van compositiestudent Cristiano Melli.

Tarieven Muziektheaterdagen A’dam ‘14
Losse kaarten Sisters, Man on Wire en SpaceDogs € 15 / € 13
Losse kaarten Megalomania € 12 / € 10
Combitickets € 20 / € 17,50

Het complete programma is te vinden op http://www.ostadetheater.nl/evenementen/babelfestival/babelfestival.html