Poëtisch circustheater La Verità  5 t/m 8 maart in Koninklijk Theater Carré
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Poëtisch circustheater La Verità  5 t/m 8 maart in Koninklijk Theater Carré

Van donderdag 5 t/m zondag 8 maart 2015 staat de voorstelling La Verità  van Compagnia Finzi Pasca in Koninklijk Theater Carré. Met wervelend, fantasierijk en poëtisch circustheater brengt de befaamde Zwitserse regisseur Daniele Finzi Pasca een hommage aan Salvador Dalà­. Tickets zijn te koop via http://www.carre.nl en aan de kassa van het Amsterdamse theater.

Daniele Finzi Pasca is wereldwijd een van de een van de meest gevierde regisseurs van circustheater. Enkele hoogtepunten op zijn imposante CV (zie bijlage) zijn de spetterende openingsspektakels van de Olympische Winterspelen in Sotsji en Turijn, het wonderschone Corteo bij Cirque du Soleil en het veelgeprezen drieluik Nomade, Rain en Nebbia bij Cirque à‰loize. De Zwitserse regisseur bracht circus naar de opera bij Verdi’s Aïda, de openingsvoorstelling van de concertzaal van het Mariinsky Theater, Leoncavallo’s Pagliacci en Verdi’s Requiem. En nog altijd toert hij met zijn solo Icaro de hele wereld over.

Met La Verità , een productie van zijn eigen gezelschap Compagnia Finzi Pasca, voegt Daniele Finzi Pasca een nieuw hoogtepunt toe aan zijn oeuvre. Deze hommage aan leven en werk van de kunstenaar Salvador Dalà­ ging in januari 2013 in Montréal in première en is na een succesvolle tournee door Zuid-Amerika en Europa in maart 2015 exclusief voor Nederland te zien in Koninklijk Theater Carré. Tegen het gigantische achterdoek dat Dalà­ in 1944 schilderde voor het ballet Tristan und Isolde bij de New York Metropolitan Opera brengen de dertien topacrobaten niet alleen hun originele en onnavolgbare acts, maar zingen, musiceren en dansen ze ook. La Verità  is een wervelende, fantasierijke en poëtische circusrevue. Surrealistische decors en kostuums, sfeervolle composities en het betoverende lichtontwerp versterken deze fascinerende voorstelling.

Websites Carré, Compagnia Finzi Pasca

Koninklijk Theater Carré, Amstel 115-125, Amsterdam