Nieuw theatertalent presenteert zich in Carte Blanche!
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nieuw theatertalent presenteert zich in Carte Blanche!

Na het daverende succes van vorig jaar met twee uitverkochte avonden, presenteert agentschap en coachingsbedrijf Molenaar & Iking op maandag 23 maart wederom het theaterprogramma Carte Blanche!. Jonge, gedreven artiesten die uitvoerend werkzaam zijn in de theaterwereld, krijgen op deze avonden de kans om hun ambities verder te ontplooien. Ze krijgen carte blanche en zoeken met bestaand en nieuw materiaal de grenzen op van hun theatrale visie en mogelijkheden. Dé kans om nieuw talent aan het werk te zien!

Life can only be understood backwards, but it must be lived forwards -  Eline Havelaar
“Ik was kastanjebruin geweest,
ik had geflanst, geglanst!”

Kan je het lot beïnvloeden?
Hoe weet je wat je waard bent?
Sta je in je leven ten dienste van anderen?
Of ten dienste van jezelf?

Waar ligt de grens…

Piano: Robert van der Padt
Gitaar: Giovanni Bertelli

HUN - Charlotte de Vries en Sabine Krol
Wanneer men zich in een dubieus stoombad bevindt, tussen de opgeslagen handdoekjes van tientallen middelbare mannen, worden de grote vragen des levens men bijna letterlijk de schoot in geworpen. Hebben wij onszelf wel in de hand?
Daar wijden Hun dan een uitermate gezellige avond aan, aan de hand van wat liedjes, hier en daar een onverhoopte danspas en een ongekend charme offensief.
Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun en speelden ooit hun allereerste try-out tijdens Carte Blanche 2014. Na een weelderig en veelbelovend jaar staan Hun momenteel in de halve finalistentournee van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2015. Na afloop is alle feedback welkom, dan kunt u allen zeggen dat u Hun geholpen heeft die felbegeerde Wim Sonneveldprijs te winnen.

Sam & Tom - Christiaan Koetsier

“Niets brengt emoties beter over dan muziek, zelfs niet het beste toneelstuk van de wereld” (Sam Shepard)

Leven en dood, dat is het leven. Sam Shepard schrijft er over. Tom Waits zingt er over. Het werk van beide mannen wordt samen gevoegd tot een muzikale theatervoorstelling over een man geboren midden in een verhaal waar hij niets mee te maken had. Te midden van een volk. En daar is hij gebleven, te midden van de mensen.
“I’m gonna take it with me when I go”.

Tekst: Sam Shepard
Muziek: Tom Waits
Piano: Jochem Braat

Hermans weet Raad - Tanja de Raad & Canick Hermans

Naast het spelen van hun voorstelling Hebbeding (nu ook in 3D) is Hermans weet Raad bezig met het maken van hun nieuwe voorstelling met de werktitel Nina Bobo.  Ook deze voorstelling zal weer voor de doelgroep 6 — 12 jaar zijn, maar tevens interessant voor ouders/begeleiders.
In deze voorstelling zullen Tanja en Canick in de huid kruipen van twee meisjes, die terecht zijn gekomen in een Jappenkamp in Indonesië, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Belangrijke thema’s die aan bod zullen komen zijn o.a. vriendschap en discriminatie. De voorstelling sluit daarbij aan op de actualiteit. Ook in deze voorstelling zal een gezamenlijk spel de rode draad zijn. Wie zal er uiteindelijk winnen?
Tijdens Carte Blanche zal Hermans weet Raad een aantal fragmenten uit deze voorstelling laten zien.

Duiken - Jennie Hidding

Als het water donker is, de trap glad en de plank nat…
Een goed bespogen, vacuüm gezogen duikbril om je ogen is dan toch alles wat je nodig hebt? Wij voorzien geen calamiteiten.

Muziektheater zonder poespas. Voor degenen met watervrees is een paraplu, of zwemvest geen overbodige luxe, maar zeker geen must. Vrees is er om overwonnen te worden. En u zult zeker zegevieren. Daarom geven wij u na afloop van de voorstelling graag de gelegenheid om de sprong te wagen. Op eigen risico.

Carte Blanche
Carte Blanche! vindt plaats in De Roode Bioscoop, Haarlemmerplein 7 te Amsterdam. Aanvang is om 20.00 uur. Reserveren kan via http://www.roodebioscoop.nl/kaartverkoop. Kaarten kosten € 15,- per stuk.

Over Molenaar & Iking
Agentschap en coachingsbedrijf Molenaar & Iking vertegenwoordigt zo’n 35 artiesten die werkzaam zijn in de theaterbranche. Het agentschap zorgt er middels intensieve persoonlijke begeleiding, het aanbieden van workshops en het organiseren van theateravonden voor dat hun artiesten ondernemend in het leven staan en zich blijven ontwikkelen. De artiesten die door Molenaar & Iking worden vertegenwoordigd, waren of zijn te zien in onder meer de musicals De Jantjes, War Horse, Klaas Vaak, The Sound of Music, Onder de groene hemel en Soldaat van Oranje en in de tv-serie Spangas.