14-5 Locatievoorstellingen Bombardement door Hofplein
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

14 mei 1940 om ongeveer half twee
Hofplein jongeren brengen locatievoorstellingen met de verhalen van het bombardement op Rotterdam
Komende 14 mei 2015 is het precies 75 jaar geleden dat het bombardement op Rotterdam plaatsvond en daarmee de stad verwoeste. De jongeren van Hofplein Rotterdam staan met een reeks van aangrijpende locatie-voorstellingen stil bij deze historische gebeurtenis in de geschiedenis van de stad. Een route, gebaseerd op de indringende verhalen van 14 mei 1940, brengt de bezoeker langs verschillende historische locaties in het centrum van Rotterdam. Deze theatrale belevenis wordt uitgevoerd door een groep van 24 jonge Hofpleiners in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. Zij willen het generatie overschrijdende verhaal van hun stad op eigen wijze vertellen en combineren dit met historische feiten en aspecten. De voorstellingen zijn geschikt voor iedereen vanaf 10 jaar. De kaartverkoop voor ‘14 mei 1940 om ongeveer half twee’ is inmiddels gestart via de website van Hofplein Rotterdam.

Over ‘14 mei 1940 om ongeveer half twee’
In de 13 minuten van het bombardement werd 97.000 kilo aan brisantbommen gegooid. Die spatten uiteen in gloeiende scherven, waardoor alles in brand stond. Bij het bombardement zijn ongeveer 800 mensen omgekomen en zo’n 80.000 mensen werden dakloos. Op verschillende historische plekken in de stad vertellen jongeren het verhaal van toen. Bezoekers gaan onder aanvoering van een een publieksbegeleider met de eigen fiets langs de verschillende locaties. De route langs de locaties kan ook met eigen auto worden afgelegd en het is mogelijk om een fiets te huren.

De voorstelling start in het gebouw van De Theaterhavo/vwo aan de Pieter de Hoochstraat 29. Daarna volgt de route langs de Diergaardesingel/Speelcentrum Weena, Rechter Rottekade 407, Gare du Nord, Laurenskerk/Grote Kerkplein, Leuvehoofd en eindigt weer op de Pieter de Hoochstraat 29.

Kijk voor meer informatie, kaartverkoop en de complete speellijst op http://www.hofpleinrotterdam.nl