Heuvels van Toen - Hofplein Rotterdam
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT
Rotterdam, 29 oktober 2015

Aangrijpende en compromisloze jongerenvoorstelling ‘Heuvels van toen’ in reprise

“Imponerend”, “heftig” en “ongelooflijk indrukwekkend” waren afgelopen januari enkele reacties van bezoekers na het zien van het toneelstuk ‘Heuvels van toen’. Wegens aanhoudende belangstelling keert de voorstelling op 13, 14, 20 en 21 november terug op de planken van het Hofpleintheater. In ‘Heuvels van toen’ brengen veertien jongeren in de leeftijd van 13 tot 20 jaar een absurdistische wereld tot leven waarin agressie, vijandigheid, angst en rivaliteit zijn afgeleid van hoe volwassen met elkaar omgaan.


Gekleed in maatpakken en mantelpakken voeren zij dialogen over wie nu met de pop mag spelen of wie eens flink in de maling moet worden genomen. Langzaamaan slaan fantasie en bluf over in agressie en rivaliteit. Wanneer de groep zich keert tegen de doodsbange Donald, is de tragedie compleet.

De voorstelling ‘Heuvels van toen’ is een controversieel verhaal dat gebaseerd is op de spraakmakende BBC-serie ‘Blue Remembered Hills’ uit 1979 van Dennis Potter. De voorstelling van Jeugdtheaterschool Hofplein is geregisseerd door Laurens Krispijn de Boer. Kaarten zijn te reserveren via http://www.hofpleintheater.nl. Bezoekers die op 13 of 20 november naar het theater komen, kunnen gebruik maken van de Voordeel-Vrijdag-korting, waarbij de bezoeker slechts € 7,50 per kaartje betaald.

[ Gewijzigd: 29 October 2015 01:46 PM by Jeroen ]