In bed met Dietrich en Piaf
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nieuwe muziektheaterproductie over ongewone vriendschap tussen Edith Piaf en Marlene Dietrich
La Vie En Rose meets Von Kopf bis Fuss

Op 6 mei - de sterfdag van Marlene Dietrich - gaat in theater Het Zonnehuis In bed met Edith en Marlene in première. Deze nieuwe muziektheaterproductie vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf.

Het idee voor deze productie komt van Irene Kuiper en Frédérique Sluyerman van Loo. Het script is van Daniel Cohen, hij neemt tevens de regie voor zijn rekening. Kuiper en Sluyerman van Loo zijn respectievelijk Piaf en Dietrich. Ger Otte speelt alle mannen in hun leven en verzorgt de muzikale begeleiding waarbij bekend repertoire op een verrassende, nieuwe manier wordt gepresenteerd. De voorstelling is zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf.

Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden… Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

In bed met Edith en Marlene is een voorstelling over een icoon worden en blijven, over zelfbeheersing en zelfdestructie, over jezelf helemaal geven en jezelf helemaal verliezen. Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend geheel. De voorstelling wordt geproduceerd door Stichting De Nel.

http://www.zonnehuis.amsterdam

[ Gewijzigd: 13 March 2016 11:30 AM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 13 March 2016 11:30 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

8 maart Start repetities In bed met Dietrich en Piaf
Nieuwe theatervoorstelling over Marlene Dietrich en Edith Piaf

Vandaag, Internationale Vrouwendag, zijn in Amsterdam de repetities begonnen voor de nieuwe Nederlandse muziektheatervoorstelling In bed met Dietrcich en Piaf.  Hoofdrolspelers Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo, Ger Otte en regisseur/schrijver Daniel Cohen sneden vanochtend, traditiegetrouw, een speciale taart aan.

In bed met Dietrich en Piaf gaat op 6 mei 2016, de sterfdag van Marlene Dietrich, in Het Zonnehuis in Amsterdam in première. Deze nieuwe Nederlandse muziektheater-voorstelling vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf. 
 Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden. Heden en verleden, fictie en realiteit, vloeien in deze muzikale fantasie door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven. 


Het idee voor In bed met Dietrich en Piaf is afkomstig van Irene Kuiper en Frédérique Sluyterman van Loo. Tijdens de speelperiode van de musical Billy Elliot delen zij een kleedkamer en na het zien van een indringende documentaire ontstaat het idee om een voorstelling te gaan maken over de vriendschap tussen Marlene Dietrich en Edith Piaf: twee sterke vrouwen, iconen van hun tijd, die in de jaren vijftig van de vorige eeuw hun leven niet laten bepalen door de mannen om hen heen, maar de regie zelf in de hand houden.

In bed met Dietrich en Piaf wordt geproduceerd door Stichting De Nel en is slechts zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016, exclusief in Het Zonnehuis, Zonneplein 30, 1033 EK Amsterdam.

Kaartverkoop en informatie: http://www.inbedmetdietrichenpiaf.nl

  [ # 2 ] 09 April 2016 02:22 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  1415
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld.TV sprak met Frédérique Sluyterman van Loo en Irene Kuiper over In bed met Dietrich en Piaf. Ook met beelden van het stuk.

De video is te zien onder Artikelen
en op Musicalworld.TV’s eigen plek.

  [ # 3 ] 07 May 2016 11:52 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De recensie staat op de homepage

  [ # 4 ] 08 May 2016 08:38 AM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  533
Geregistreerd  2005-08-01

Gisteren geweest, wat een waanzinnige voorstelling. De liefde voor het vertellen van dit verhaal straalt van de makers af. Vooraf een lezing van Daniel Cohen, ook leuk! Wat kan Irene fantastisch zingen, dit heb ik nog nooit van haar gehoord. Ga dit zien deze week! Dit verdient een korte tournee! Mijn review publiceer ik later, maar ga dit zien, ga dit zien!

   Handtekening   

Mijn recensies lees je op:

http://www.theaterreview.nl - de nieuwste theatersite!

Ook op facebook: https://www.facebook.com/theaterreview/?fref=ts