DAPA vernieuwt opleiding
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Nieuwe kans voor waarmaken theaterdromen


Talenten maken kennis met vakopleiding tot artiest

De Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) is dé artiesten opleiding van ROC Mondriaan en opent vanaf schooljaar 2016/2017 in de nieuwe structuur haar deuren. Talenten die ervan dromen om professioneel artiest te worden, volgen de nieuwe MBO niveau 4 opleiding in Den Haag. Op 26 januari 2016 en 18 februari 2016 vindt de eerste kennismaking plaats tijdens de DAPA Open Huis Dagen. Talenten maken op deze dagen kennis met de opleiding, krijgen alle informatie over de audities, doen mee aan verschillende workshops en ontmoeten docenten en studenten. 


De Dutch Academy of Performing Arts is een driejarige mbo niveau 4 opleiding tot artiest. Naast de reguliere mbo vakken volgen de studenten trainingen in zang, dans en spel en combinaties hiervan. Aanvullend worden zij gecoached in cultureel ondernemerschap, pedagogiek en didactiek en volgen zij een intensief stage-programma. Op deze manier hebben afgestudeerde studenten van DAPA de mogelijkheid om aan de slag te gaan als artiest, door te stromen naar het HBO, als instructeur in de culturele sector aan de slag te gaan, of zich als zelfstandig ondernemer te vestigen. 


Talenten als April Darby en Jasper Taconis kwamen eerder ook naar de Open Huis Dag en vonden na hun opleiding de weg in het professionele theater. Aanstormende talenten kunnen zich middels .(JavaScript must be enabled to view this email address) aanmelden voor de Open Huis Dagen, zodat zij kennis kunnen maken met de opleiding die hen op weg helpt om in de voetsporen van hun voorgangers te treden.