WORKSHOPREEKS: TEKST- & LIEDINTERPRETATIE
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  5
Geregistreerd  2016-02-22

Als regisseur en resident director heb ik al veel getalenteerde spelers/zangers mogen coachen, zowel amateurs als professionals (o.a. Wieneke Remmers, Rein Kolpa en leden van musicalgroep The Cast, Horizon, Stichting Mà‰T en Face). Helaas is er tijdens repetities meestal te weinig tijd om echt de diepte in te gaan of te ontwikkelen, terwijl daar wel vaak behoefte aan is.

Om daarin tegemoet te komen ga ik starten met de workshopreeks: “Tekst- & Liedinterpretatie”. Een serie van 5 workshops van ieder 3 uur, waarin je leert en uitgedaagd wordt om het onderste uit de kan te halen.

VOOR WIE?

We werken in een kleine groep van 8 deelnemers, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en we dieper op zaken in kunnen gaan. Deze workshopreeks is daardoor uitermate geschikt voor de meer ervaren en/of ambitieuze amateur, maar ook ter voorbereiding op de audities voor een voor-/vakopleiding, als bijles/opfrisser voor studenten en afgestudeerden.

OMSCHRIJVING

De workshopreeks “Tekst- en Liedinterpretatie” bestaat uit 5 workshops van 3 uur. Tijdens deze workshops leer je hoe je als acteur met tekst om kunt gaan, je in je personage verdiept en het publiek echt in je verhaal mee kunt nemen.

We duiken samen in de tekst en het personage en vragen ons onder andere af:

- Wat wordt er gezegd/gezongen en (vaak veel interessanter) wat juist niet?

- Waarom worden dingen gezegd of niet gezegd?
- Wat wordt er precies bedoeld/wat is het doel?

- Welke impulsen zijn er, waar komen die vandaan en door wie/wat worden die veroorzaakt?
- enz.

Natuurlijk gaan we ook uitgebreid oefenen. Eerst aan de hand van een kort tekstje, daarna door middel van een complete scène en tot slot naar eigen keus een monoloog of solonummer (wat natuurlijk niets anders is dan een gezongen monoloog).

Tijdens de workshops zal ik je intensief coachen en uitdagen om het onderste uit de kan te halen. Daarnaast ga je ook naar elkaar kijken en samen over de tekst/de personages praten, zodat je ook bij anderen leert te zien wanneer iets sterk is, wanneer het minder werkt en waarom.

Alles met als doel: Niet ‘acteren’. Niet ‘zingen’... Het verhaal vertellen en ZIJN!

Nieuwsgierig? Neem snel een kijkje op http://www.martijnegelmeer.nl/workshops. Daar vind je een uitgebreide omschrijving van het programma, de kosten en hoe je je aan kunt melden!