Wegens succes: 2de editie Workshopreeks “Tekst- & Liedinterpretatie” (Regio Amsterdam)
change_status
Toeschouwer
Totaal aantal Reacties:  5
Geregistreerd  2016-02-22

Na het succes van de eerste reeks afgelopen april/mei, komt de workshopreeks Tekst- & Liedinterpretatie in september terug!

Meer info: http://www.martijnegelmeer.nl/workshops

OMSCHRIJVING

De workshopreeks “Tekst- en Liedinterpretatie” bestaat uit 5 workshops van 3 uur. Tijdens deze workshops leer je hoe je als acteur met tekst om kunt gaan, je in je personage verdiept en het publiek echt in je verhaal mee kunt nemen.

We duiken samen in de tekst en het personage en vragen ons onder andere af:

- Wat wordt er gezegd/gezongen en (vaak veel interessanter) wat juist niet?
- Waarom worden dingen gezegd of niet gezegd?
- Wat wordt er precies bedoeld/wat is het doel?
- Welke impulsen zijn er, waar komen die vandaan en door wie/wat worden die veroorzaakt?
- Wat is het onderliggende probleem/de ‘angel’?
- enz. enz.

Natuurlijk gaan we ook vooral veel en uitgebreid oefenen. Eerst aan de hand van een kort tekstje, daarna doormiddel van een complete scène en tot slot naar eigen keus een monoloog of solonummer (wat natuurlijk niets anders is dan een gezongen monoloog).

Tijdens de workshops wordt je intensief gecoached door Martijn Egelmeer (musicalacteur en regisseur) en hij zal je uitdagen om het onderste uit de kan te halen. Daarnaast ga je ook naar elkaar kijken en samen over de tekst/de personages praten, zodat je ook bij anderen leert te zien wanneer iets sterk is, wanneer het minder werkt en waarom.

Het is niet erg als het niet lukt om alles meteen toe te passen. Het gaat erom dat je leert hoe je met tekst om kunt gaan, zodat je daar als acteur in de toekomst echt iets aan hebt en verder mee aan de slag kunt. Wat voor soort rol (of nummer) je ook speelt/zingt, hoe groot of klein ook; het principe blijft altijd hetzelfde.

Alles met als doel: Niet ‘acteren’. Niet ‘zingen’... Het verhaal vertellen en ZIJN!


VOOR WIE?

We werken in een kleine groep van 8 á 9 deelnemers, zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en we dieper op zaken in kunnen gaan. Deze workshopreeks is daardoor uitermate geschikt voor de ambitieuze amateur die lekker met theater bezig wil zijn en zich verder verder wil ontwikkelen, maar ook ideaal als gedegen voorbereiding op audities voor een rol of voor-/vakopleiding en als bijscholing.


IMPRESSIE

Klik op deze YouTube-link voor een korte impressie van de laatste werksessie tijdens de vorige workshopreeks: https://youtu.be/PRVffdeORpk


ERVARINGEN

Deelnemers van de eerste reeks schreven op Facebook over de workshop:

“Gisterenavond weer een intense workshop gehad. Al veel bereikt, smaakt naar meer… nog zoveel te leren” - Anita

“Ik heb aan de eerste workshopreeks deelgenomen en ontzettend veel geleerd! Je gaat diep in op de betekenins en subtekst en je leert om heel bewust interpretatiekeuzes te maken. Het was supergezellig en leerzaam, ik raad het iedereen aan die verdieping zoekt in tekstinterpretatie” - Nick

“Martijn weet heel goed hoe hij je kwaliteiten naar boven kan halen. Mega leerzaam en ontzettend leuk! ...” - Alexander

“Leerzaam, inspirerend, confronterend, spiegelend, creatief, opbouwend, verrassend en gezellig. Dus als je jezelf wilt ontwikkelen en wilt groeien als zanger en speler: gewoon doen!” - Leon

“Ontzettend leuke, leerzame en inspirerende en super gezellige workshop. Ik (...) vond de persoonlijke aanpak ontzettend prettig (...) Je doet het super!” - Michelle


INFORMATIE/AANMELDEN

Enthousiast geworden en wil je meer informatie over het programma, Martijn en de kosten?
Ga snel naar http://www.martijnegelmeer.nl/workshops, lees er alles over en meld je vandaag nog aan!
LET OP: Ben er snel bij, want VOL=VOL!

{edit Jeroen:: titel ook in kleine letters]

[ Gewijzigd: 12 July 2016 08:52 AM by Jeroen ]