[22-23/4]Ziekte van de jeugd - Zoetermeer
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Reserveer nu voor ZIEKTE VAN DE JEUGD in Stadstheater Zoetermeer

In “Ziekte van de Jeugd” houden zeven jongeren elkaar in een verstikkende greep. Ze zijn allen net afgestudeerd, maar zijn vol twijfels om het studentenhuis te verlaten.

Buiten wacht een wereld vol uitzichtloosheid. Oorlog komt dichterbij, politici zijn niet te vertrouwen, werkeloosheid slaat om zich heen en vreemdelingen worden niet meer verwelkomd maar als een bedreiging gezien. Het enige wat uitweg lijkt te bieden is je te buiten gaan aan seks en drugs. Maar seks leidt tot ziekte en drugs tot dood. Hoe ontsnappen ze aan de ziekte die jeugd heet? Hoe is het mogelijk om al die gruwelijke waarheden buiten te sluiten en te gaan leven als dezelfde burgerlijke ouderen die deze onmogelijke wereld gecreëerd hebben? “Ziekte van de Jeugd” is actueler dan ooit.

Reserveer nu voor zaterdag 22 april - 20.00 uur
Reserveer nu voor zondag 23 april - 20.00 uur
“Ziekte van de Jeugd” is een indringende theatervoorstelling, gespeeld door jonge talentvolle acteurs. Het originele stuk van Ferdinand Bruckner veroorzaakte begin twintigste eeuw een rel met zijn duidelijke beschrijvingen van egoïsme, uitzichtloosheid en zedeloosheid. Is het beter om nu volwassen te worden dan in de jaren twintig? Kom het zelf zien in het Stadstheater Zoetermeer.

“Ziekte van de Jeugd” wordt gespeeld door Kevin van der Leeuw, Iris Hulst, Michael de Vriend, Maryse van der Hak, Iris Langenberg, Kenny Fens en Kelly Hoogerheijde en geregisseerd door Sven Ruggenberg en Rianne Veenstra.