On the Town in Regent’s open Air Theatre in Londen
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  519
Geregistreerd  2013-12-14

Gisteravond de tweede try-out van On the Town bezocht in het Regent’s Open Air Theatre in Londen.

On te Town is een musical uit 1944, met muziek van Leonard Bernstein. Het vertelt het verhaal van de 3 matrozen Ozzie, Chip en Gabey die met hun schip in New York aanmeren (‘New York, New York’) en 24 uur de tijd hebben om New York te verkennen. 
Chip wil niets liever dan alle highlights van NY bezichtigen, naar het voorbeeld van zijn vader.  Ozzie is alleen maar geinteresseerd in het willekeurig scoren van vrouwen.  Gabey is wat kieskeuriger en wil een speciaal iemand vinden. In de metro ziet hij een reclameposter hangen van Ivy Smith, “Miss Turnstiles”, die hem doet denken aan een meisje uit zijn jeugd. Gabey is op slag verkocht. 

Ieder lijkt zijn eigen weg te gaan,  maar Ozzie en Chip staan nog in het krijt bij Gabey en dus besluiten ze hem te helpen om Ivy te vinden. Ozzie gaat naar een museum waar Ivy mogelijk te vinden is maar belandt in het verkeerde museum. Daar ontmoet hij Claire, die met een rechter verloofd is maar wel oog heeft voor Ozzie.
Dit leidt tot hilarische scenes met haar sullige verloofde die alles lijkt te begrijpen, wat Claire ook uitspookt. Claire laat zich gek maken door Ozzie en ‘Carried away’ is een muzikaal en vocaal hoogtepunt.
Ondertussen doolt Chip door NY en ontmoet Hildy, een ietwat ordinaire taxichauffeur. Zij doet er alles aan hem in bed te krijgen en zijn zoektocht voor Gabey te staken. Iets dat ietwat gefrustreerd wordt door haar tuttige en irritante kamergenote Lucy.
Het is uiteindelijk Gabey zelf die ‘zijn’ Ivy vindt, terwijl ze zanglessen krijgt van haar dronken zanglerares. Gabey spreekt met haar af voor later die avond. Ivy wil die afspraak wel nakomen maar wordt door haar zanglerares onder druk gezet om langer door te werken, aangezien ze nog een schuld heeft om in te lossen. Ivy komt daardoor niet opdagen en laat Gabey somber achter.  Ozzie, Chip en hun vriendinnen proberen hem op te beuren en Hildy regelt een date voor hem met haar kamergenoot Lucy. Uiteraard gaat dat helemaal mis en is de grote vraag of het allemaal nog goed komt met Gabey, Ivy en de rest…
Maar een ding is zeker: Als de 24 uur voorbij zijn, meert opnieuw een schip aan en komen 3 nieuwe matrozen van boord om in NY de meest geweldige 24u van hun leven te beleven.

On the Town is een heerlijke voorstelling vol humor, mooie muziek en prachtige dans. Regie en choreografie zijn in handen van Drew McOnie, choreograaf van o.a. In the Heights. Er zitten prachtige balletten in de voorstelling, die adembenemend zijn.
In de cast geen superbekende namen maar talentvolle acteurs/dansers als Danny Mac, Lizzy Connoly en Miriam-Teak Lee. Zij vielen op tussen de verder goed gecaste hoofdrollen en het sterke ensemble. Ondanks dat dit pas de tweede try-out was, staat de voorstelling al als een huis.  Decor (havendok) en belichting zijn erg mooi en dat levert tegen de achtergrond van grote bomen - het theater ligt midden in het grote Regent park- prachtige plaatjes op.
On the Town speelt tot 1 juli en is een aanrader voor iedereen die een romantische, feelgood musical wil zien uit de ‘oude doos’.