Rondom het Rembrandtplein (Homemade Productions)
Datum: 23 februari 2018 10:56 AM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  839
Geregistreerd  2010-03-23

Frank Sanders (71) speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical Rondom het Rembrandtplein. De musical speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en is gebaseerd op het leven van de Amsterdamse revueartiest Frits Schakels.

Frits Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar keerde altijd terug naar het de omgeving van het Rembrandtplein in Amsterdam. Hij was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met de lesbische artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.

Het script van de musical is geschreven door Dick van den Heuvel, die onlangs voor het script van Was Getekend Annie M.G. Schmidt een Musical Award won. De regie is in handen van Eddy Habbema. In 2005 speelde wijlen Jos Brink, de partner van Frank Sanders, in de voorstelling Als op het Leidseplein, eveneens met een script van Dick van den Heuvel en met Habbema als regisseur. Sanders: „De rol die Jos in die voorstelling speelde was één van zijn allerbeste. Dat ik nu met dezelfde schrijver en regisseur deze eveneens op een waar leven gebaseerde voorstelling mag maken, maakt voor mij de cirkel rond.”

Naast Frank Sanders spelen Robin van den Heuvel (Spijt, Razend, Tina), Christian Seijkens (De Jantjes), April van Amelsvoort (Harrie let op de kleintjes, Sweeney Todd), Martijn Noort (Razend) en Jochem Smit (Razend, You’re the Top) in de voorstelling. In juni zijn de try-outs in Bussum, daarna is de voorstelling te zien in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam.

Via: https://www.telegraaf.nl/entertainment/1710922/frank-sanders-speelt-revueartiest-in-musical

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 24 februari 2018 09:37 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Vrijwel de letterlijke tekst van het persbericht,

Frank Sanders in nieuwe Nederlandse musical


Frank Sanders (71) speelt de hoofdrol in de nieuwe Nederlandse musical Rondom het Rembrandtplein. Het verhaal speelt zich af eind jaren ’20 van de vorige eeuw en is gebaseerd op het ware leven van de Amsterdamse revueartiest Frits Schakels. 

Frits Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met de lesbische artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor Beste Script voor Was Getekend Annie M.G.), Allard Blom tekende voor de liedteksten en Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muziek. De regie is in handen van Eddy Habbema met staging van Stanley Burleson (Musical Award 2018 voor Beste Mannelijke Hoofdrol in From Sammy with Love). De voorstelling wordt geproduceerd door Homemade Productions.

In 2005 speelde wijlen Jos Brink, de partner van Frank Sanders, in Als op het Leidseplein, eveneens met een script van Dick van den Heuvel en in regie van Eddy Habbema. Het is voor Sanders daarom bijzonder om nu in Rondom het Rembrandtplein te spelen: “De rol die Jos in die voorstelling speelde was één van zijn allerbeste. Dat ik nu met dezelfde schrijver en regisseur deze eveneens op een waar leven gebaseerde voorstelling mag maken, maakt voor mij de cirkel rond.”

Naast Frank Sanders zullen o.a. Robin van den Heuvel (Spijt, Razend, Tina), Christian Seijkens (De Jantjes), April van Amelsvoort (Harrie let op de kleintjes, Sweeney Todd), Martijn Noort (Razend) en Jochem Smit (Razend, You’re the Top) in de voorstelling meespelen.

Rondom het Rembrandtplein speelt komende juni drie try outs in Bussum en is daarna slechts 11 keer en exclusief in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam te zien. Voor speellijst en tickets: http://www.rondom.amsterdam.

Naar boven

  [ # 2 ] Datum: 01 maart 2018 10:27 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Petra Laseur naast Frank Sanders in Rondom het Rembrandtplein

AMSTERDAM - Producent Homemade Productions maakt vandaag bekend dat ook Petra Laseur in de nieuwe Nederlandse musical Rondom het Rembrandtplein te zien zal zijn. Zij zal de rol van Marie Serierse spelen, de echtgenote van Frits Schakels. Met de komst van Laseur is de cast compleet. Eerder werd bekend dat Frank Sanders de rol van Frits Schakels op zich zal nemen.

De rijke carrière van Petra begon in 1959 bij de Nederlandse Comedie. Vele rollen volgde. Onder andere bij Toneelgroep Globe, Het Publiekstheater, Toneelgroep Amsterdam, Theater van het Oosten, het Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Toneel, Het Toneel Speelt en Orkater. Ze werd onderscheiden met de Colombina voor haar vertolking van Sonja in Oom Wanja (1969). Voor haar titelrollen in Hedda Gabler (1972) en Groot en Klein (1981) ontving ze de prestigieuze Theo d’Or. In 2002 ontving ze Het Gouden Beeld voor haar rol van Els Tegenkamp in de verfilming van Familie. In 2011 was ze te zien als Koningin Wilhelmina in de musical Soldaat van Oranje. 

Rondom het Rembrandtplein
Frits Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde onder de 21 jaar bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met artieste Marie. Samen kregen ze een dochter.

Creatives
Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor Beste Script voor Was Getekend Annie M.G.), Allard Blom tekende voor de liedteksten en Jeroen Sleyfer is verantwoordelijk voor de muziek. De regie is in handen van Eddy Habbema met staging van Stanley Burleson (Musical Award 2018 voor Beste Mannelijke Hoofdrol in >From Sammy with Love). Het lichtontwerp is van de hand van Coen van der Hoeven en decoradvies van Eric Goossens. Kostuums door Sally Dyer.

Naast Frank Sanders en Petra Laseur zullen Robin van den Heuvel (Spijt, Tina), Christian Seijkens (De Jantjes), April van Amelsvoort (Harrie let op de kleintjes, Sweeney Todd), Martijn Noort (Razend) en Jochem Smit (Razend, You’re the Top) in de voorstelling meespelen.

Rondom het Rembrandtplein speelt komende juni drie try outs in Bussum en is daarna slechts 11 keer en exclusief in het Betty Asfalt Complex in Amsterdam te zien. Voor speellijst en tickets: http://www.rondom.amsterdam.

Naar boven

  [ # 3 ] Datum: 06 maart 2018 09:49 PM
Understudy
RankRankRankRank
Totaal aantal posts  176
Geregistreerd  2017-11-26

Dit is nou een musical waar ik totaal niet op zit te wachten…

Naar boven

  [ # 4 ] Datum: 23 mei 2018 08:44 AM
Administrator
Avatar
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  12131
Geregistreerd  2002-11-15

Rondom het Rembrandtplein is gebaseerd op het ware leven van revueartiest Frits Schakels (gespeeld door FRANK SANDERS) en speelt zich af eind jaren ‘20 van de vorige eeuw. Schakels reisde met zijn eigen revuegezelschap door heel Nederland, maar kwam altijd thuis in Amsterdam. Daar speelde hij zijn voorstellingen vooral op en rondom het Rembrandtplein. Frits was heimelijk homoseksueel, in een tijd waarin homoseksualiteit niet alleen verwerpelijk, maar het bedrijven van de mannenliefde onder de 21 jaar bij wet verboden was. Hij belandde daarom menigmaal in de cel. Om de schijn op te houden trouwde hij met artieste Marie (gespeeld door PETRA LASEUR). Samen kregen ze een dochter.

Het script is geschreven door Dick van den Heuvel (Musical Award Beste Script 2018 voor Was Getekend Annie M.G.) met liedteksten van Allard Blom en muziek van Jeroen Sleyfer. De regie is in handen van Eddy Habbema met staging van Ivo Chundro en additionele staging van Jerrel Houtsnee. Het lichtontwerp is van de hand van Coen van der Hoeven en decoradviezen van Eric Goossens.

Theater in Zuyd, Lange Heul 149a, Bussum
vrijdag 1 juni 2018, 20.30 uur
zaterdag 2 juni 2018, 20.30 uur
zondag 3 juni 2018, 15.00 uur

Betty Asfalt Complex, Nieuwezijds Voorburgwal 282, Amsterdam
donderdag 7 juni 2018, 20.30 uur
vrijdag 8 juni 2018, 20.30 uur (P)
zondag 10 juni 2018, 15.00 uur
donderdag 14 juni 2018, 20.30 uur
vrijdag 15 juni 2018, 20.30 uur
zaterdag 16 juni 2018, 20.30 uur
zondag 17 juni 2018, 15.00 uur
donderdag 21 juni 2018, 20.30 uur
vrijdag 22 juni 2018, 20.30 uur
zaterdag 23 juni 2018, 20.30 uur
zondag 24 juni 2018, 15.00 uur

 

Naar boven

  [ # 5 ] Datum: 10 juni 2018 07:07 PM
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal posts  62
Geregistreerd  2017-06-28

vandaag last minute deze productie bezocht. Schattig klein theater in Amsterdam op steenworp afstand van Paleis op de Dam. Bij binnenkomst een water genomen omdat het heet was buiten, en daarna zag ik gelijk wat bekende uit de theaterwereld namelijk Eddy Habbema de regisseur en Carry Tefsen .  De plaatskeuze was vrij, en daarom ging ik voorin zitten met goed zicht op het podium Frans die vaak de reportages maakt voor Musicalworld zag ik ook zitten in de zaal. De musical heeft geen pauze en duurde ongeveer 70- 90 min. De spelers speelde overtuigend, en Frank Sanders was de ster van de show samen met Petra Laseur die vooral voor de komische noot zorgde . Voor de liefhebber van de wat kleinere producties zeker de moeite waard om naar Amsterdam te komen.

Naar boven

  [ # 6 ] Datum: 10 juni 2018 11:30 PM
Administrator
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  1323
Geregistreerd  2004-09-12

Musicalworld bezocht de nieuwe Homemade-productie Rondom het Rembrandtplein en sprak met castleden Frank Sanders en Petra Laseur en regisseur Eddy Habbema.

De video is te zien onder Artikelen
en op Musicalworld.TV’s eigen plek.

Naar boven