Theater na de Dam 2018
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Acteurs bekend Theater na de Dam in Almere

De acteurs voor Theater na de Dam in Almere zijn bekend. Petra Laseur, Aus Greidanus sr., Lot van Lunteren, Julia Akkermans, Minne Koole, Shantay Stern en Jos van Hulst lezen de nieuwe tekst van Arnon Grunberg ‘De Tweede Wereldoorlog eindigt vandaag’. Grunberg schreef de tekst speciaal voor Theater na de Dam. De theatrale lezing is op 3 mei (try-out) en op 4 mei in Corrosia Theater, Expo & Film. 

Na de Dodenherdenking op 4 mei zijn in het hele land voorstellingen te zien en worden lezingen en bijeenkomsten georganiseerd in het kader van Theater Na de Dam. Arnon Grunberg schreef ‘De Tweede Wereldoorlog eindigt vandaag’ speciaal voor deze gelegenheid. Na de Dodenherdenking lezen alle grote toneelgezelschappen gelijktijdig Grunbergs’ nieuwe tekst.

‘De Tweede Wereldoorlog eindigt vandaag’ is een tragikomedie over een holocaust overlevende in het #metoo tijdperk. Over de macht van het slachtoffer, over schuldgevoel en zelfvernietiging, over het verleden als chantagemiddel. “Herdenken is net als democratie een theatrale aangelegenheid, vandaar dat ik een stuk schrijf voor Theater Na de Dam”, aldus Arnon Grunberg.

Het is de tweede maal dat Theatergroep Suburbia meedoet aan Theater na de Dam. Vorig jaar introduceerde Suburbia voor het eerst dit landelijke fenomeen in Almere.

Theatrale lezing op donderdag 3 mei & vrijdag 4 mei 2018. Aanvang 21.00u in Corrosia Theater, Expo & Film, Almere Haven. De lezing is gratis toegankelijk, reserveren is gewenst! Reserveer uw plaatsen via de website van Corrosia, http://www.cultureelcentrumcorrosia.nl. Kijk voor meer informatie over de lezing, de schrijver en de acteurs op de website van Theatergroep Suburbia, http://www.theatergroepsuburbia.nl/voorstellingen/theater-na-de-dam.

In samenwerking met Theater na de Dam en Corrosia Theater, Expo & Film. 

Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere en speelt moderne klassiekers en nieuwe Nederlandse toneelstukken: verhalen over grote onderwerpen die gewone mensen aangaan. Stukken met een complexe en tegelijkertijd herkenbare inhoud die schuurt en vragen oproept.