West Side Story (regie Ivo van Hove)
change_status
Avatar
Musical Ster
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  6544
Geregistreerd  2009-01-21

Ik kan niet wachten!!

Ivo van Hove aangesteld als regisseur West Side Story op Broadway

De Belg Ivo van Hove is aangesteld als de regisseur van de nieuwe musicalversie van de klassieker West Side Story op Broadway. De choreografie komt eveneens in Belgische handen. Choreograaf Anne Teresa De Keersmaeker wordt daar verantwoordelijk voor.
Van Hove, die momenteel ook nog verbonden is aan Toneelgroep Amsterdam, vindt het een eer dat hij met West Side Story aan de slag mag.

“Ik beschouw Bernsteins musical als een meesterwerk van de twintigste eeuw. In onze wereld waar gemeenschappen, culturen weer radicaal tegenover elkaar staan en er al te vaak naar geweld als oplossing wordt gegrepen, is deze musical meer dan ooit relevant”, laat de regisseur in een verklaring weten.

West Side Story is een vrije bewerking van Romeo en Julia en speelt zich af in New York. Het verhaal gaat over Tony en Maria die bij twee rivaliserende jeugdbendes (de Sharks en de Jets) horen. Ondanks de verschillen worden ze toch verliefd op elkaar.

De oorspronkelijke musical ging in 1957 in première. Robert Wise maakte er in 1961 een film van met Natalie Wood en Richard Beymer in de hoofdrollen. De film werd destijds bekroond met tien Oscars. Momenteel werkt regisseur Steven Spielberg aan een nieuwe filmversie.

De nieuwe musicalversie gaat in februari 2020 in New York in première.

Bron: nu.nl