Audities voor de musical JEANNE D’ARC in het Buytenpark Openluchttheater
change_status
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  729
Geregistreerd  2005-10-07

Voor de wereldpremière van de musical JEANNE D’ARC in het Buytenpark Openluchttheater is Storytellers op zoek naar

ZANGERS/ACTEURS (M/V) vanaf 18 jaar

Inhoud

De musical JEANNE D’ARC van Maricel Wölk vertelt het waargebeurde verhaal van een boerenmeisje dat zich opwerkt tot leider van het Franse leger in de strijd tegen de Engelsen. Jeanne weet het vertrouwen te winnen van koning Charles VII en boekt een grote overwinning op de Engelsen bij Orleans. Maar de gevestigde orde wantrouwt Jeanne en gelooft niet in haar missie. Uiteindelijk wordt ze het slachtoffer van list en bedrog aan het hof en eindigt beschuldigd van hekserij op de brandstapel.

Auteur

Auteur Maricel staat bekend als een van de grootste musicaltalenten in Duitsland. Ze speelde de hoofdrollen in musicals als AIDA, THE SCARLET PIMPERNEL, JEKYLL & HYDE en MOZART! en geeft geregeld concerten. Als pop- en musicalzangeres bracht ze zeven CD’s uit, die allen in top 40 bereikten. Naast haar werk als uitvoerend artiest schreef en regisseerde ze vier jeugdmusicals, die in geheel Europa te zien waren. JEANNE D’ARC is haar nieuwste meesterwerk.

Uitvoeringen

Alle voorstellingen vinden plaats in het Buytenpark Openluchttheater te Zoetermeer. De voorstellingen zijn van 10 t/m 21 juli op woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag.

Repetities

De repetities vinden plaats in Zoetermeer op maandagavond vanaf maandag 14 januari 2019. Vanaf donderdag 14 maart wordt er ook gerepeteerd op donderdagavond.

Hoofdrollen

Hoofdrollen

JEANNE D`ARC (Sopraan)
Sterke jonge vrouw, die stemmen hoort en haar hart volgt. De speelleeftijd is rond de 19 (de leeftijd waarop ze stierf op de brandstapel), maar kan ouder bezet worden als de uitstraling jeugdig blijft. Onschuldig ogend, maar zeer overtuigend en zeer reiligieus, intelligent en charismatisch. Een sterke actrice/zangeres met goed ontwikkelde beltstem.

JEAN DE METZ (Tenor)
Speelleeftijd: midden/eind 20. Jonge legerleider en de begeleider van Jeanne. Brutaal, charmant en romantisch. Hij voelt zich tot Jeanne aangetrokken en probeert haar tegen de wereld te beschermen.

HERTOG VAN BEDFORD(Bariton)
Speelleeftijd: 30 tot 45. De grote tegenstander van Jeanne. Hij heeft zich tot doel gesteld om Jeanne ten val te brengen. Gulzig, sluw en een echte politicus.

GEORGES DE LA TRà‰MOILLE (Bariton)?
Speelleeftijd: 30-45. De Hofmaarschalk en adviseur van de koning. Een slinkse politicus die alleen op zijn eigen gewin uit is.

HERTOGIN YOLANDE VAN ANJOU (Sopraan)?
Speelleeftijd: 30 tot eind 40. Intrigante aan het hof, die een verbeten strijd voert met La Trémoille. Zangeres met komisch talent.

BISCHOP PIERRE CAUCHON (Bas/Bariton)?
Speelleeftijd 30 tot eind 50: Opperrechter in het process tegen Jeanne. Een machtswellusteling zonder geweten.

DAUPHIN CHARLES VII (Bariton)?
Speelleeftijd: 20-30. De koning van Frankrijk. In het begin melancholisch en verlegen, later krijgt hij meer en meer leidinggevende kwaliteiten. Acteur met zangkwaliteiten.

Bijrollen

JACQUES D’ARC /Ensemble
Speelleeftijd: 30-50. De vader van Jeanne. Religieus en streng.

PATER JEAN PASQUEREL /Ensemble
Speelleeftijd: 20-40. Jeannes biechtvader. Godsvruchtig en met een warm hart.

ISABELLE ROMà‰E /Ensemble
Speelleeftijd: 30-50. De moeder van Jeanne. Liefdevol en constant bezorgd voor haar dochter.

SIR WILLAM GLASDALE /Ensemble
Speelleeftijd: 20-40. Legerleider. Handlanger van de Hertog van Bedford.

JOHN TALBOT /Ensemble
Speelleeftijd: 20-40. Legerleider. Handlanger van de Hertog van Bedford.

BERTRAND DE POULENGY /Ensemble
Speelleeftijd: midden tot eind 20. Schildknaap en goede vriend van Jean de Metz.

ROBERT DE BAUDRICOURT /Ensemble
Speelleeftijd: 30-40. Legerleider. Opperbevelhebber die door Jeanne overtuigd moet worden van haar goddelijke opdracht.

LA HIRE /Ensemble
Speelleeftijd: 30-40. Legerleider. Emotioneel en snel geïrriteerd. Hij gelooft Jeanne eerst niet, maar strijdt daarna aan haar zij.

PHILIPP III /Ensemble
Speelleeftijd: 30-40. De Hertog van Bourgondië. Gierig en gewetenloos. Hij verkoopt Jeanne aan de Engelsen.

Ensemble

Bevolking van Orleans
Hofhouding van Charles VII
Engelse soldaten
Nonnen
Audities

De audities vinden plaats op zaterdag 22 en zondag 23 december a.s. in Zoetermeer. Opgave door het sturen van een CV inclusief foto naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Op dit emailadres kan ook meer informative worden aangevraagd.

Audities

De audities vinden plaats op zaterdag 22 en zondag 23 december a.s. in Zoetermeer. Opgave door het sturen van een CV inclusief foto naar .(JavaScript must be enabled to view this email address). Op dit emailadres kan ook meer informative worden aangevraagd.

Voor deelname aan de voorstelling geldt een onkostenbijdrage van € 50,-

[ Gewijzigd: 19 December 2018 12:36 PM by baud ]
‹‹ Musical 2.0 Topklas      Audities Cats Wenen ››