Het Brabants Muziek-Theater brengt ‘The Visit’ 
naar Nederland: inschrijvingen audities geopend
Datum: 14 mei 2019 07:14 AM
Toeschouwer
Avatar
Totaal aantal posts  1
Geregistreerd  2019-05-14

Na recente successen met ‘Titanic’ en ‘3 Musketiers’ brengt Het Brabants Muziek-Theater in het najaar van 2020 opnieuw een groots musicalspektakel naar de Brabantse theaters. Het ambitieuze gezelschap heeft de exclusieve rechten verkregen om voor het eerst de musical ‘The Visit’ naar Nederland te brengen. Daarmee is Het Brabants Muziek-Theater wereldwijd het eerste amateurgezelschap dat een samenwerking aangaat met Vereinigte Bühnen Wien, dat wereldberoemde musicaltitels als ‘Mozart’, ‘Tanz der Vampire’, ‘Rebekka’ en ‘Elisabeth’ in haar portfolio heeft. Inschrijvingen voor de audities voor ‘The Visit’ zijn geopend.

Gebaseerd op de tragikomedie ‘Het Bezoek van de Oude Dame’ (‘Der Besuch der alten Dame’) van Friedrich Dürrenmatt, vertelt ‘The Visit’ het bloedstollende verhaal rondom de steenrijke Claire Zachanassian en haar jeugdliefde Alfred.

    “De wereld maakt van mij een hoer. Nu maak ik haar tot een bordeel.”

De failliete Zwitserse stad Güllen leeft toe naar een buitengewone gebeurtenis: het bezoek van Claire Zachanassian. Claire groeide ooit op in Güllen en is nu multimiljardair en de rijkste vrouw ter wereld. Haar jeugd bracht Claire door in Güllen en de inwoners hopen op directe financiële steun van hun oude stadsgenoot, die bekend staat om haar vele genereuze liefdadigheidsactiviteiten. Ze bereiden zich daarom uitgebreid voor om de meest beroemde burger van de stad te verwelkomen. Alfred Jil, een plaatselijke winkelier die het ook moeilijk heeft, hoopt dat hij zijn oude vriendin en jeugdliefde kan overtuigen van de noodzaak om Güllen te hulp te komen. Iedereen vestigt dan ook zijn hoop op Alfred. Maar het bezoek van Claire pakt anders uit. Gedreven door oude wraakgevoelens jegens Alfred, die haar ooit zwanger maakte en daarna in de steek liet, biedt Claire de burgers van Güllen hoop. Een donatie van 2 miljard euro in ruil voor een rechtszaak waarbij Alfred ter dood wordt veroordeeld voor zijn oude misdaden…

‘The Visit’ werd voor het eerst in het theater gespeeld in 2014, met musicalicoon Pia Douwes in de hoofdrol. Het Brabants Muziek-Theater brengt de Nederlandse première in het najaar van 2020 met Nederlandse teksten van regisseur André van Hest, gespeeld door een cast van circa 55 spelers onder leiding van een conservatoriumgeschoold artistiek team en live begeleid door een groot musicalorkest.

Bekijk een trailer van de oorspronkelijke productie van ‘The Visit’ op YouTube.

Inschrijven voor de audities op woensdagavond 12 en 26 juni kan via de website van Het Brabants Muziek-Theater, waarop ook verdere informatie over de productie is terug te vinden: brabantsmuziektheater.nl. Wekelijkse woensdagavondrepetities starten na de zomer, de tournee langs diverse Brabantse theaters volgt in oktober en november van 2020.

Naar boven

  [ # 1 ] Datum: 14 mei 2019 09:21 AM
Alternate
Avatar
RankRankRankRankRank
Totaal aantal posts  567
Geregistreerd  2005-05-05

Ik vind het een beetje een verwarrende aankondiging van een musical.

“The Visit” is een musical van Kander en Ebb die zijn oorsprong al heeft in 2000 en die ook op hetzelfde boek is gebaseerd.

De musical met Pia Douwes van VBW uit 2014 heet “Der Besuch Der Alten Dame”
Wel vreemd dat jaren later in 2017 VBW een internationale trailer online zet met de naam “The Visit”

Het gaat dus om laatst genoemde versie grin

De hoofdrolspeelster moet wel een kanjer zijn wil die Angela Lansbury, Chita Rivera en onze eigen Pia Douwes maar enigszins kunnen benaderen.

Ik heb er wel een reisje voor over naar Brabant om het resultaat te komen bekijken.


BTW het is “Rebecca”

 Handtekening 

Women on the Verge…
Chicago
Mean Girls
Light Piazza
Bare
Joseph…
Fiddler Yiddish
Book of Mormon
Dr Schiwago
Titanic Keulen
Tootsie
Beetlejuice
Anastasia
Fun Home
Curtains
King Kong

Naar boven