Back to Oz
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  12789
Geregistreerd  2002-11-15

Stadsschouwburg Utrecht, Het Filiaal theatermakers, K.O.Brass & Slagwerk Den Haag presenteren

BACK TO OZ
Dé ideale wintervoorstelling
Op vrijdag 20 december 2019 gaat in de grote zaal van Stadsschouwburg Utrecht Back to Oz in première. Tot en met 29 december daar te zien en vanaf 2 januari 2020 op tournee door Nederland.

Back to Oz is een unieke combinatie van live film, theater en muziek. Met een tekst van Don Duyns gebaseerd op de boeken over Oz, een achtkoppige band met de muzikanten van K.O.Brass en Slagwerk Den Haag, een cameraman op de vloer die voor live videobeelden zorgt en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Kortom, origineel muziektheater waar je met meer hart, verstand en moed uit komt!

HET VERHAAL
Als in de tv studio tijdens de uitzending van het weerbericht alles op hol slaat, belandt weervrouw Doortje (Naomi van der Linden) plotseling in de onvoorspelbare wereld van Oz. Met haar nieuwe vrienden Blik (Sacha Muller), Stro (Maurits van den Berg) en Leeuw (Jaike Belfor), gaat ze op zoek naar de GROTE OZ en trotseren ze de gevaren van de Gele Bakstenen Weg. Maar komt ze ooit nog terug?
Dit jaar is het precies 100 jaar geleden dat L. Frank Baum overleed, de schrijver van The Wizard of Oz. De gelijknamige filmklassieker met Judy Garland als Dorothy, is een van de meest bekeken films ooit. Het is in de loop der jaren een iconisch verhaal geworden en heeft bewezen dat elke generatie er zijn eigen tijd op kan projecteren.

DE MAKERS
tekst: Don Duyns, regie: Monique Corvers, compositie: Gábor Tarján, videobeeld: Ramses Graus

DE CAST
Naomi van der Linden, Jaike Belfor, Ramses Graus, Maurits van den Berg, Sacha Muller, Henke Tuinstra, Eileen Graham (operator), Barend van Daal (stagiair), Rosita Segers (stagiair), Thorsten Alofs (cameraman)

DE BAND
Slagwerk Den Haag: Ryoko Imai, Niels Meliefste, Joey Marijs/Lodewijk Bles
K.O.Brass: Kobi Arditi (trombone), Romain Bly/Koen Smits (trompet), Randell Heye (trompet), Robert-Jan Looysen (hoorn), Patrick Votrian (tuba)