De Avond van de Filmmuziek
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13039
Geregistreerd  2002-11-15

Niet één maar drie geweldige shows met het Metropole Orkest en bijzondere gasten
De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome gaat door

Zoals gepland gaat op vrijdag 9 oktober 2020 De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome Amsterdam door. Het concert is helemaal uitverkocht en dus worden de bezoekers verdeeld over drie avonden. Het wereldberoemde Metropole Orkest, onder leiding van de Duitse dirigent Jochen Neuffer, speelt op 9, 10 en 11 oktober de mooiste filmmuziek van componisten als Hans Zimmer, Ennio Morricone, Alan Silvestri en John Williams. ‘Alle kaarthouders zijn aangeschreven om mee te bewegen, omdat we door de coronamaatregelen veel minder plaatsen hebben’, zegt gastheer Dominic Seldis. ‘Wij zijn ontzettend verheugd dat De Avond van de Filmmuziek met deze aanpassing toch door kan gaan. Ik dank alle bezoekers voor hun enthousiasme en hun medewerking. I’m looking forward to it!’

Ook voor de Ziggo Dome is dit een bijzondere avond. Sinds alle grote concerten en evenementen vanwege corona zijn afgelast, is dit het eerste grote geplande concert dat wel doorgang heeft. ‘Uiteraard zal alles coronaproof zijn’, laat Ziggo Dome directeur Danny Damman weten. ‘Afgelopen weken hebben we met de zomerconcerten proef kunnen draaien. We volgen de richtlijnen van het RIVM en per avond zullen er minder toeschouwers aanwezig mogen zijn dan voorheen. Maar we hebben er zin in dat er weer een groot event als De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome te zien is’. De Avond van de Filmmuziek is dus niet alleen op vrijdag 9 oktober in de Ziggo Dome te zien, maar ook op zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Voor zondag 11 oktober is er nog een beperkt aantal kaarten te koop.

De presentatie is wederom in handen van contrabassist en Maestrojurylid Dominic Seldis. Dominic zal drie avonden verschillende gasten ontvangen, onder wie Ellen ten Damme, Ruben Hein, Tania Kross en Hermine Deurloo. ‘Het zal voor iedereen een onvergetelijke avond worden’, zegt Dominic. ‘Het is toch uniek dat we voor het eerst weer zo’n grootse show mogen geven. Natuurlijk is er een speciaal monument voor de Italiaanse componist Ennio Morricone, die afgelopen zomer is overleden. We brengen op deze avond een schitterende hommage aan zijn iconische en veel bekroonde filmmuziek’.

Vijf jaar lang is De Avond van de Filmmuziek te gast geweest in het Amsterdamse Koninklijk Concertgebouw. Vorig jaar werd het evenement te groot en verhuisde De Avond van de Filmmuziek naar een uitverkochte Ziggo Dome. Vanaf 17 oktober is de registratie van De Avond van de Filmmuziek uit 2019 in de Pathé theaters te zien.

Voor kaartverkoop en meer informatie:
De Avond van de Filmmuziek vindt plaats op 9, 10 en 11 oktober 2020 in Ziggo Dome Amsterdam. De laatste kaarten voor 11 oktober zijn verkrijgbaar via http://www.ticketmaster.nl of www.avondvandefilmmuziek.nl.

[ Gewijzigd: 06 September 2020 06:55 AM by Jeroen ]
  [ # 1 ] 06 September 2020 06:53 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13039
Geregistreerd  2002-11-15

Na weergaloos optreden bij Jinek
Extra show voor De Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome

Er komen geen drie, maar vier shows van De Avond voor de Filmmuziek in de Ziggo Dome Amsterdam. Op 11 oktober om 14.00 uur zal de vierde show zijn. Deze week werd al bekend dat dit het eerste grote geplande concert is dat wel doorgang heeft. Besloten werd, vanwege corona, om de reeds verkochte kaarten te verdelen over drie avonden. Maar na een weergaloos optreden van het Metropole Orkest bij de talkshow Jinek, is er een enorme run op kaarten ontstaan dat er nu een vierde show bij komt.

Het wereldberoemde Metropole Orkest, onder leiding van de Duitse dirigent Jochen Neuffer, speelt op 9, 10 en 11 oktober de mooiste filmmuziek van componisten als Hans Zimmer, Ennio Morricone, Alan Silvestri en John Williams. De presentatie is wederom in handen van contrabassist en Maestrojurylid Dominic Seldis. Dominic zal drie avonden verschillende gasten ontvangen, onder wie Ellen ten Damme, Ruben Hein, Tania Kross en Hermine Deurloo.

‘It is incredible,’ laat de Engelse Dominic Seldis weten. ‘We will give the people a fantastic experience.’ Ziggo Dome directeur Danny Damman is net zo enthousiast. ‘Dit is dus wat livemuziek met mensen doet. Bij de talkshow zag je dat de mensen geraakt werden. Dit is wat mensen de afgelopen maanden hebben moeten missen. Daarom zijn we blij aan te kunnen kondigen dat er dus niet drie, maar vier geweldige shows van De Avond van de Filmmuziek zullen zijn. Op 9 en 10 oktober. En op zondag 11 oktober zijn er dus een middag- en avondvoorstelling.’

Voor kaartverkoop en meer informatie:
De Avond van de Filmmuziek vindt plaats op 9, 10 en 11 oktober 2020 in Ziggo Dome Amsterdam. De kaarten voor de middagvoorstelling op 11 oktober zijn vanaf 12.00 uur verkrijgbaar via http://www.ticketmaster.nl of www.avondvandefilmmuziek.nl.