Piaf (De Theater BV 2023/2024)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Suzan Seegers speelt Piaf
De Theater BV brengt nieuwe Nederlandse musical over Edith Piaf



Suzan Seegers is vanaf oktober 2023 te zien als Edith Piaf in de nieuwe Nederlandse musical Piaf. Over het leven én de dood van deze bij leven al wereldberoemde Franse legende. Dat maakt producent De Theater BV vandaag bekend. Het script wordt geschreven door Allard Blom en uiteraard zal de tijdloze muziek van Edith Piaf niet ontbreken. De regie is in handen van Martin Michel. Piaf gaat op donderdag 12 oktober 2023 in première in DeLaMar in Amsterdam.

“Na eerdere voorstellingen over ‘de kleine mus’ is het, 60 jaar na haar overlijden, tijd voor een compleet nieuwe kijk op haar leven. Een leven vol armoede, maar ook liefde en hoop. En succes”, zegt producent Christian Seijkens. “En een leven vol muziek. Muziek die anno 2022 nog steeds de harten van velen raakt. In Suzan Seegers hebben we een prachtige Edith gevonden.”

Suzan Seegers speelde, na haar opleiding aan het conservatorium in Tilburg, tal van rollen in uiteenlopende producties, waaronder Cosette in Les Misérables, Eliza Doolittle in My Fair Lady, Mus in Little Voice en Katrien in Dagboek van een herdershond. Haar grote doorbraak maakte ze tijdens haar deelname aan Op zoek naar Evita. Voor haar rol als Kleine Eefje in Urinetown won ze een John Kraaijkamp Musical Award.

“Als actrice moet je altijd transformeren, iemand anders worden. Dat ik dit keer in het leven mag duiken van zo’n icoon is een droom”, zegt Seegers over de rol. “Proberen te voelen wat zij voelde, te zien wat zij zag en te ervaren wat zij ervoer. Haar momenten worden straks eventjes de mijne. Dat is heel bijzonder.”

Het verhaal
Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wilde. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht.  Pas overleden, komt de verwarde Piaf vier karakters tegen. De Engel. De Duivel. De Nar. En de Dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. De tocht is een lange. Bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat.  Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil
weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

De rest van de cast wordt op een later moment bekendgemaakt.

Piaf is van oktober 2023 t/m februari 2024 te zien in heel Nederland.

Meer informatie: http://www.piaf.nu

  [ # 1 ] 01 May 2023 06:09 PM
Ensemble
RankRankRank
Totaal aantal Reacties:  51
Geregistreerd  2017-11-30

Cast: Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Desi van Doeveren en Hein Gerrits
Regie: Martin Michel

  [ # 2 ] 01 May 2023 08:12 PM
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  740
Geregistreerd  2015-09-27

Hein Gerrits…Wow! Die had ik niet meer op een podium verwacht! Tof!

  [ # 3 ] 02 May 2023 04:22 PM
Avatar
Alternate
RankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  335
Geregistreerd  2010-11-01

Esmee vT - 01 May 2023 06:09 PM

Cast: Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Desi van Doeveren en Hein Gerrits
Regie: Martin Michel

Desi van Doeveren lijkt niet meer tussen de cast te zitten?

  [ # 4 ] 02 May 2023 04:35 PM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4150
Geregistreerd  2012-03-09

Ze staat inderdaad niet op de site van de producent. Doet mij vermoeden dat ze misschien in Pretty Woman gaat opduiken…

   Handtekening   

“Elphaba, je bent de mooiste…”

  [ # 5 ] 03 May 2023 08:54 AM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

De laatste promotietekst:

Ook Thomas Cammaert en Cystine Carreon zullen te zien zijn in de nieuwe Nederlandse musical Piaf. Eerder maakte producent De Theater BV dat Suzan Seegers de rol van Edith Piaf zal gaan spelen. Job Bovelander en Hein Gerrits maken de cast compleet. Piaf gaat op donderdag 12 oktober 2023 in première in DeLaMar in Amsterdam.

Thomas Cammaert is bekend door zijn deelname aan Wie is de Mol? en De Verraders, zijn rol in de bekroonde tv serie Ramses en als presentator van Zin in morgen. In het theater was hij o.a. te zien in Sonneveld, Soldaat van Oranje en Trompettist in Auschwitz. Thomas werd twee keer genomineerd voor een Musical Award. Cystine Carreon verwierf bekendheid met haar rollen in Gooische Vrouwen, GTST en BlauwBlauw. Cystine Carreon verwierf bekendheid op tv met haar rollen in o.a. Gooische Vrouwen en GTST. In het theater speelde zij in talloze voorstellingen waaronder Miss Saigon, Fame, Vamos en Murder Ballad. Voor haar rol in Grease ontving Cystine de Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Afgelopen seizoen speelde ze haar one woman musical #LOS. Job Bovelander was o.a. te zien op televisie in Zeg ‘ns Aaa en Dokter Tinus. In het theater speelde hij rollen in o.a. The Sound of Music, Op hoop van zegen, Anne, Lazarus en Checkpoint Charlie. Job won de Prix Liesbeth List des Jeunes Artistes op het prestigieuze Concours de la Chanson 2015. Hein Gerrits keert met Piaf na vijf jaar terug naar het theater. Eerder was hij te zien in voorstellingen als Mamma Mia!, Cabaret, Grease, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, Fame en Josephine B. Hein won in 2002 de Musical Award voor Aanstormend Talent.

Het verhaal
Edith Piaf is zojuist overleden. En ze is danig in de war. Dit is niet wat ze wilde. Dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed. Niet in een of ander gehucht. Pas overleden, komt de verwarde Piaf vier karakters tegen. De Engel (Cammaert). De Duivel (Bovelander). De Dwaas (Gerrits). En de Dood (Carreon). Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar geluisterd heeft. Hij heeft een ambulance gebeld en tegen de chauffeur liegt hij dat Edith slaapt. De tocht is een lange. Bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier levensgezellen vol dat ze niet dood is zo lang ze niet in Parijs is. En zo lang ze niet weet wat ze achterlaat. Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren. Aan de hand van hun verhalen en de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten in haar leven om te ontdekken wie ze was en erachter te komen wat het is dat ze achterlaat.

Piaf is geschreven door Allard Blom en wordt geregisseerd door Martin Michel. Joris van Veldhoven tekent voor het decor, Arno Bremers verzorgt de kostuums en Coen van der Hoeven maakt het lichtontwerp. Het LIVE combo staat onder leiding van Frans Heemskerk.

Piaf is van oktober 2023 t/m februari 2024 te zien in heel Nederland.

Ga voor meer informatie naar http://www.piaf.nu

  [ # 6 ] 03 September 2023 09:18 PM
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

Suzan Seegers brengt single Piaf uit

Ter gelegenheid van het zestig jarig overlijdensjubileum van Edith Piaf, brengt Suzan Seegers een eigen versie van Piafs beroemdste song uit. Vanaf vandaag is ‘Non, je ne regrette rien’ te beluisteren op alle streamingdiensten. 

Seegers, die op dit moment te zien is in de spektakel musical ‘Het was Zondag in het Zuiden’ en komende zondag in ‘Dagboek van een Herdershond Live’, zal vanaf half september in de huid kruipen van de legendarische Franse zangeres in de nieuwe Nederlandse musical ‘Piaf’. De repetities zijn momenteel in volle gang. Tussen alle bedrijven door wist Suzan ook nog tijd vrij te maken om deze iconische song op te nemen: “Het is een voorrecht haar muziek aan te mogen raken en de krassen, die het leven op haar ziel achterliet, te ervaren en bevatten. Ik kijk enorm uit naar de repetities waar ik hoop haar nog meer te worden. En vooral haar nog beter te begrijpen en de echte Edith Piaf daardoor nog beter te leren kennen. Zelfs 60 jaar naar haar overlijden.”

‘Non, je ne regrette rien’ werd in 1956 geschreven en na verschillende uitvoeringen, was het Edith Piaf die dit chanson in 1960 beroemd maakte. Ze koos ervoor om het op te dragen aan het Frans Vreemdelingenlegioen, die het op hun beurt adopteerden als hun lijflied. Sindsdien zingen ze het elk jaar tijdens de militaire parade op de Franse nationale feestdag. In Nederland klom Edith Piaf’s uitvoering naar de toppositie van de hitlijsten in het voorjaar van 1961.

Van de single is ook een clip gemaakt die te zien is op YouTube en social media.

Naast Suzan Seegers zijn ook Thomas Cammeart, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits te zien in deze bijzondere voorstelling die is geschreven door Allard Blom en geregisseerd wordt door Martin Michel. ‘Piaf’ gaat op 13 oktober in première in het Amsterdamse DeLaMar en is te zien in 70 theaters door heel het land.

Voor meer informatie: http://www.piaf.nu.

  [ # 7 ] 16 December 2023 11:42 AM
Avatar
Broadway Ster
RankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  4116
Geregistreerd  2003-02-28

Ik zag vorige week de voorstelling in een uitverkocht Chassé. Verfrissend om eens een productie over Piaf te zien die niet gebaseerd is op het bekende stuk van Pam Gems.

Edith wordt op haar laatste reis begeleid door vier figuren die De Engel, De Dood, De Duivel en De Dwaas personifiëren. Prachtige rollen van Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits. Zij spelen tevens de andere belangrijke personages in het leven van Piaf.

In een sober decor en stemmige belichting wordt het levensverhaal van De Kleine Mus verteld. Een dramatisch leven dat gekenmerkt werd door pijn en verdriet maar ook door de kracht en overlevingsdrang van Edith. In dit stuk meesterlijk vertolkt door Suzan Seegers. Ze pakt je al bij de eerste scène en laat je niet meer los. Ik heb op momenten ademloos zitten kijken, genietend van haar prachtige overtuigende performance.

De muziek vertolkt door een klein combo blinkt uit en het is genieten van de prachtige vocale arrangementen. Het voelt ook wel als een verademing dat men gedurfd heeft om al die bekende songs min of meer te ontleden, waardoor ze vaak als nieuw klinken en de dramatiek ondersteunen.

   Handtekening   

‘Once upon a time, lived a Princess and a Prince in Kingdoms Gold and Blue’

http://www.theaterverslagen.blogspot.nl

  [ # 8 ] 11 January 2024 02:38 PM
Hoofdrolspeler
RankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  926
Geregistreerd  2009-02-23

De voorstellingen van Piaf gisteravond en vanavond zijn door ziekte geannuleerd. Het is nog onzeker of de voorstellingen de rest van de week in Sittard en Rotterdam kunnen doorgaan.