The Addams Family - Helmond (StiMuLie)
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

StiMuLie Helmond speelt The Addams Family Musical


Op 23, 24 en 25 juni 2023 speelt Stichting Musical Liefhebbers (StiMuLie) uit Helmond The Addams Family Musical. Deze musical over de iconische en tikkeltje gestoorde familie vertelt het verhaal over dochter Wednesday die verliefd wordt op de doodnormale jongen Lucas Dommerholt. Aangezien Lucas haar ten huwelijk heeft gevraagd heeft Wednesday zijn ouders uitgenodigd om te komen dineren om zo de families kennis te laten maken. Dit diner loopt uiteraard helemaal in het honderd waardoor er binnen beide families een crisis ontstaat. Oom Fester probeert uit alle macht iedereen weer bij elkaar te brengen, maar gaat dit ook lukken?

Het is StiMuLie gelukt om een zeer diverse en talentvolle cast bij elkaar te brengen, met ieder hun eigen talent. De groep is bezig met de laatste puntjes op de i te zetten, waarbij er extra wordt gelet op spelinterpretatie, de details in de danspasjes en zanglijntjes. Lea van Pelt (Pugsley Addams) wordt hier heel blij van: “Je komt steeds achter meer dingen die je kan toevoegen aan je karakter.”

De repetities staan onder leiding van Patricia Wilbert (regie/choreografie) en Rob Ritzen (muziek). Zij zijn streng, maar gelukkig wordt er tijdens de repetities ook veel gelachen. “Dat maakt dat ik altijd heel voldaan naar huis rijd na een repetitie”, aldus Marcel Driessen, die de rol van Gomez Addams voor zijn rekening neemt. Leonie Aarts (Morticia Addams) haakt hierop in. “Door de sfeer in de groep en de feedback die je krijgt van zowel Patricia, als Rob, als van elkaar bereik je zeker een hoger niveau.”

Tijdens de musical komt er een breed aanbod aan entertainment aan bod; zo wordt er bij een van de nummers een tapdans opgevoerd, gaan er diverse castleden schermen en ook een gepassioneerde tango mag niet ontbreken! Maar ook koorzang en duetten komen aan bod. Desirée Cozijnsen (oma Eudora Addams) heeft hierdoor ontdekt dat ze veel beter kan zingen dan ze eigenlijk dacht. “Het zingen vind ik echt het allerleukste! Lekker je eigen ding doen, terwijl je emoties in je zang legt,” aldus Sanne Knaapen. Deze spring in het veld neemt de rol van Wednesday Addams op zich. “Ik kijk er ontzettend naar uit en heb veel zin om op het podium te staan met heel de cast.” Dat is ook uiteindelijk hetgeen waar je het voor doet, aldus Frank IJpelaar (Oom Fester). Er wordt instemmend gemurmeld door Almar van Wissen, geheel in zijn rol van Lurch).

Er zijn voor alle dagen nog kaarten te koop via http://www.ccdeurne.nl. Een voorstelling die de moeite waard is! En of men al last heeft van zenuwen? “Zenuwen komen strak wel als het doek open gaat. Maar gelukkig kun je met gezonde zenuwen een goed stuk neerzetten,” zegt Jill op ’t Hoog (Annelies Dommerholt).

Script: Rick Elice, Marshall Brickman
Muziek: Andrew Lippa
Regie/choreografie: Patricia Wilbert
Muzikaal leider: Rob Ritzen
Productieleider: Marcel Strijbosch