Steyn de Leeuwe - Tofu Cowboy
change_status
Avatar
Administrator
RankRankRankRankRankRankRankRankRank
Totaal aantal Reacties:  13756
Geregistreerd  2002-11-15

PERSBERICHT, 12-10-2023

Acteur Steyn de Leeuwe brengt persoonlijke solo Tofu Cowboy over mentale problematiek in het Bellevue Lunchtheater
In de corona-tijd moest acteur Steyn de Leeuwe op zoek naar ander werk, want op het toneel staan mocht niet meer. Hij besloot te gaan werken in de zorg. De enige beroepsgroep die nog wel applaus kreeg. Hij dompelde zich onder in de psychiatrie. Daar hielp hij een jaar lang een groep mensen, maar kreeg steeds meer last van de stemmen in zijn eigen hoofd. 

Steyn heeft op eigen initiatief met regisseur Titus Tiel Groenestege gewerkt aan een persoonlijke voorstelling, waarin hij je meeneemt in de hoofden van een tiental patiënten én die van zichzelf: Tofu Cowboy. De voorstelling was afgelopen seizoen met een succesvolle korte tour te zien in o.a. Theater Bellevue en op Oerol. Nu keert de voorstelling terug voor een reeks voorstellingen in het Bellevue Lunchtheater, van 25 oktpber t/m 29 november.
“We zijn allemaal mensen op dezelfde planeet, en bij de een loopt het leven heel anders dan bij de ander.” Steyn
Lees het rechtenvrije interview hier

Over Tofu Cowboy
Tofu Cowboy is een muzikale tragi-komische one man show over mensen die niet meer mee kunnen komen in de vaart van de huidige maatschappij. Over de dunne grens van wanneer je een zorgverlener en wanneer je juist zorgbehoevend bent. Over de stemmen in ieder zijn hoofd en over de eenzaamheid die ons verbindt. Na afloop vraag je af, wie is er nou eigenlijk gek?

Credits
concept, tekst en spel Steyn de Leeuwe
regie Titus Tiel Groenestege
composities Stathis Elio
lichtontwerp Yuri Schreuders
muzikaal advies Eef van Breen
kleding Nola van Timmeren
poster ontwerp Hans Boddeke
Stielo Theater Producties in samenwerking met Out Of Office Productions
Speeldata
wo 25 okt - zo 29 nov | 12:30
25 okt, 2 nov, 8 nov, 15 nov ook om 17:30 uur
Bellevue Lunchtheater
http://www.theaterbellevue.nl/tofucowboy

Over de makers
Steyn de Leeuwe studeert in 2008 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Na zijn studie is Steyn in diverse voorstellingen te zien, waaronder in Kees De Jongen (Toneelmakerij) en De Wijze Kater (Het Toneel Speelt). Ook was hij te zien in Shakespeare’s Much Ado About Nothing (NNT en Amsterdamse Bostheater), Le Bal (Jakop Ahlbom Company) en in de voorstelling en televisieregistratie van Pieter Kramer’s De Gelaarsde Poes (Ro Theater).
Steyn speelde hoofdrollen in o.a. de rockopera O die zee, de Drentse Bluesopera , Woef Side Story, King Oeboe en het theaterspektakel Het Pauperparadijs. Hij speelt veel voor Out Of Office Productions, waaronder onlangs 14 het theaterspektakel. En nu produceren zij dus ook zijn eerste solo voorstelling.
Met De Leedbewakers heeft hij afgelopen jaar de voorstelling én de korte film KØT gemaakt. Waarmee ze o.a. Op Lowlands stonden.  Op de televisie was Steyn onder andere te zien in de BNN producties TEQUILA, TRY BEFORE YOU DIE, VOC, BADGASTEN en de komedieserie WALHALLA. Ook was hij o.a. te zien in het Klokhuis, Dokter Tinus, Oh mijn hemel en onlangs nog in de Film Singel39 van Frank Krom. Bellevue Lunchtheater
Theater rondom lunchtijd: het Amsterdamse Theater Bellevue zet deze traditie van Toneelgroep Centrum al 45 jaar voort en deze programmering is bij het publiek nog altijd zeer geliefd. Vijf dagen in de week is rond het middaguur een voorstelling te zien, iedere maand een nieuwe. Speciaal voor dit tijdstip en op maat gemaakt van de historische Paloni zaal. Bezoekers zien nieuwe talenten en ervaren theatermakers, vaak in bijzondere verbintenissen, van dichtbij. Zowel tijdens als na de voorstelling in het roemruchte theatercafé de Smoeshaan.