musical
Biografie

Henk Poort is een bariton en heeft een klassieke zangopleiding gevolgd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij won al vrij vroeg, nog tijdens zijn zangopleiding, het Christina Deutekom Concours. Hij zong bij diverse Europese operahuizen, zoals…
Start > Acteurs > Henk Poort
Over...

 
Geb.datum:
20-01-1956
Woonplaats:
Amsterdam
Website:


Henk PoortNIEUWS
13/10/13

Henk Poort wordt Dorus

In het komende theaterseizoen zal Henk Poort te zien zijn als Dorus in de gelijknamige musical. De zwerver Dorus was een creatie van Tom Manders. »
06/05/11

Henk Poort en Danny de Munk samen in het theater

Danny de Munk en Henk Poort zijn dit jaar samen te zien in de theaters. Mark Vijn Theaterproducties brengt met ‘Jeugdherinneringen’ een muzikaal programma vol anekdotes en sketches dat de heren ook van verrassende kant laat zien. »
19/09/10

Les Mis wereldwijd live te zien

De eenmalige uitvoering van Les Miserables ter ere van de 25-ste verjaardag van de musical in de O2 Arena van Londen, zal via de satelliet rechtstreeks naar talloze plekken ter wereld doorgezonden worden. »
07/04/09

Henk Poort geblesseerd aan de knie

Henk Poort heeft tijdens de musical 'Anatevka' zijn knie behoorlijk geblesseerd. Toen hij zich omdraaide verdraaide hij zijn knie.
»
03/03/09

Musical Anatevka speelt 100e voorstelling in Koninklijk Theater Carré

Op maandag 13 april 2009, Tweede Paasdag, om 19.00 uur zal de musical ‘Anatevka’, met in de hoofdrol Henk Poort, zijn 100e voorstelling spelen. »


Productielijst


Artikelen
Recensie
26/10/19

De helden van Henk Poort

Henk Poorts tweede solo programma draait om de helden van Henk Poort, en een beetje het held zijn. Een gevarieerde muziekkeuze en verhalen over helden… »
Recensie
21/10/17

‘Henkie-Net-Niet’ overtuigt toch vooral met zijn andere rollen

Henk Poort is een van de grote namen in de theaterwereld. Hij heeft de afgelopen jaren vele rollen gespeeld. Maar bij ‘Een avond met Henk Poort – Ik… »
Recensie
19/12/16

Watskeburt?! – een bizarre, humoristische trip met De jeugd van Tegenwoordig

De kneitergoede nummers, de droge humor en het prachtige poppenspel maken Watskeburt?! – de musical een theaterervaring om niet snel te vergeten.… »
Perspresentatie
24/11/16

Watskeburt, Vieze Fur? De Jeugd van Tegenwoordig als musical

Voor de tweede keer bezoekt Musicalworld.TV de voorbereidingen van Watskeburt de musical naar De Jeugd van Tegenwoordig. We spreken met Jeugd-lid… »


FOTO'S

musical

musical

musicalAWARDS
John Kraaykamp Musical Awards
2007 Beste mannelijke hoofdrol in een grote musical
 
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2002 Beste Nederlandse Acteur in het Buitenland (nominatie)
John Kraaykamp Musical Awards
2009 Beste mannelijke hoofdrol in een Grote Musical Productie (nominatie)