musical
Biografie

Begon op de toneelacademie van Maastricht maar voltooide haar opleiding aan de Kleinkunstacademie te Amsterdam en debuteerde nog tijdens haar opleiding in Koninklijk Theater Carré als de eerste Nederlandse Evita.

Theater
* Mata…
Start > Acteurs > Janke Dekker
Over...Janke DekkerNIEUWS
20/11/12

Musical over Judy Garland en Liza Minelli in de maak

Producenten Janke Dekker en Michael van Praag werken aan een musical over Judy Garland en Liza Minelli. Dat hebben zij vandaag bekendgemaakt. »
14/10/11

Boek Anna Enquist wordt muziektheater

Janke Dekker Producties brengt Contrapunt, naar het gelijknamige boek van Anna Enquist, als een muzikaal toneelstuk naar het theater. »
17/09/11

Janke Dekker wordt theaterproducent

Janke Dekker Producties is de naam van het nieuwe theaterproductiebedrijf van Janke Dekker en Michael van Praag. Vrijdag maakten zij hun plannen bekend. In het theaterseizoen 2012-2013 brengen zij hun eerste muziektheaterproductie op de planken.
»
08/09/11

Cast Oorlogswinter bekend

De verdeling van de volwassen rollen in Oorlogswinter van het NJMT is bekend. Naast Soy Kroon als Michiel zullen onder andere Timo Descamps, Hans Lemmen en Addo Kruizinga te zien zijn. »
01/12/08

Janke Dekker ook te zien in musical Footloose

Janke Dekker speelt de rol van Vi Moore in de swingmusical Footloose. Zij is door producent V&V Entertainment aangetrokken als alternate van Marleen van der Loo. »


Productielijst


Artikelen
Recensie
07/11/19

Generations: Help mijn dochter zingt opera

In de voorstelling Generations: Help mijn dochter zingt opera zingen Janke Dekker en Amy Egbers de disciplines die hen het beste ligt. Een theatercollege… »
Recensie
02/11/18

Safaripark Zuidas

In het hol van de leeuw speelt de komende weken de productie Safaripark Zuidas. In gebouwen van de grote financiële bedrijven wordt de draak gestoken… »
Recensie
30/09/13

Première Garland & Minnelli: Moeders en dochters

Garland & Minnelli: twee diva's, moeder en dochter, en hun strijd. Een fantastische Jelka van Houten schittert in een wisselvallige voorstelling.… »
Perspresentatie
16/05/13

Garland, Minnelli, rivalen

Musicalworld.TV's videoreportage over Garland & Judy, de nieuwe muziektheatervoorstelling van Janke Dekker en Jelka van Houten»


FOTO'S

musical

musical

musicalAWARDS
 
John Kraaykamp Musical Awards
2001 Beste Vrouwelijke Hoofdrol (nominatie)