musical
Biografie

Volgde een cursus Video-editing bij Videcom te Hilversum. Zat op het het Montessori Lyceum te Amsterdam en het Vossius Gymnasium. Hij heeft samen met Harm Witteveen zijn eigen media en theaterstichting genaamd GrootWitteveen. Jim is de zoon van de bekende…
Start > Acteurs > Jim de Groot
Over...

 
Geb.datum:
26-8-1972
Website:


Jim de GrootNIEUWS
08/09/09

Jim de Groot in The Blues Brothers

EJB Entertainment maakt vandaag bekend dat Jim de Groot (1972) de hoofdrol van Elwood Blues zal vertolken in ‘the feel good musical show van het jaar’ The Blues Brothers. »
10/02/08

Birgit Schuurman opnieuw in the Last 5 Years

Vorig theaterseizoen was de musical 'the Last 5 years' voor een beperkte reeks voorstellingen in Nederland te zien. Aankomend theaterseizoen is deze voorstelling terug in de theaters. »
10/09/07

Jim de Groot speelt De Kleine Man met Matangi Kwartet

Het Filmmuseum levert zelden vertoonde beelden voor een muzikale theatervoorstelling van acteur en zanger Jim de Groot. »
19/04/07

Jim de Groot vanaf vandaag als Wiz

Jim de Groot is vanaf vandaag te zien in de hoofdrol van Wiz in de swingende feelgood musical The Wiz van Joop van den Ende Theaterproducties. In deze rol is hij de alternate van Jamai Loman. Jim was onder andere te zien in The Blues Brothers, Mensch.. durf te leven, Aan de hand van Vivaldi, Il Maestro, Rocky over the Rainbow, Fame de Musical, Hair, Rent, Nilsson waarin hij hoofdrollen speelde.

»


Productielijst


Artikelen
Reportage
12/01/15

Rent in M-Lab - Huuraanpassing

Musicalworld.TV spreekt met cast en creatives van Rent, de nieuwe voorstelling van M-Lab. Met Maarten Smeele, Li-Tong Hsu,<b>… »
Recensie
17/10/09

The Blues Brothers zijn er weer

The Blues Brothers zijn weer eens ontsnapt, en duiken nu op in Amsterdam, en de rest van Nederland. Een internationale productie met een Nederlands tintje. »
Recensie
11/09/08

Vijf jaar met jou

5 jaar, 2 verhalen, 1 relatie. Maar wat voor relatie. De musical “Vijf jaar met Jou” (The Last Five Years) van Jason Robert Brown is een juweeltje… »


FOTO'S

Musicalnieuws

Musicalnieuws

MusicalnieuwsAWARDS
 
Johnny Kraaykamp Musical Awards
2001 Beste Mannelijke Hoofdrol (nominatie)