acteur
Biografie

Ernst Daniël Smid volgde van 1975 tot 1978 een opleiding zang aan het Amsterdams Conservatorium.Vanaf 1978 vertolkte hij diverse grote operarollen, zoals Mefisto in Faust, Germont in La Traviata en Figaro in Le nozze di Figaro. Hij had engagementen bij…
Start > Acteurs > Smid > Ernst Daniël Smid
Over...

 
Geb.datum:
06-05-1953
Woonplaats:
Bussum
Website:


Ernst Daniël SmidBiografie
Ernst Daniël Smid volgde van 1975 tot 1978 een opleiding zang aan het Amsterdams Conservatorium.Vanaf 1978 vertolkte hij diverse grote operarollen, zoals Mefisto in Faust, Germont in La Traviata en Figaro in Le nozze di Figaro. Hij had engagementen bij de Hoofdstadoperette, Opera Forum en De Nederlandse Opera. Op 9 mei 2008 is Ernst Daniël Smid geridderd in de Orde van Oranje Nassau bij gelegenheid van zijn 30-jarig artiestenjubileum en voor het feit dat hij zich op exceptionele wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de klassieke muziek, zijn talent veel respect afdwingt en de manier waarop Ernst Daniël dat talent heeft ingezet voor de samenleving.

Theater
* Les Miserables
* World Fantasy Dinner Show
* Sweeney Todd
* The Sound of Music
* La Vie Parisienne
* Masque
* De 3 Baritons Live in Concert

Televisie en radio
* Presentator van NCRV's Una Voce Particolare (11e seizoen in 2010)
* Presentator van NCRV's Kaaskoppen & Waterlanders & Wonderlijke Wegen
* Radioprogramma Ernst Daniël elke zondag van 18.00 - 20.00 bij de TROS op Radio 4 (vanaf 7 februari 2010)


Lijst Producties
Ernst Daniël Smid stond eerder óók in onderstaande producties. Klik voor meer informatie op deze titels van deze productie.