musical
Biografie

Al op jonge leeftijd start Renée van Wegberg haar muzikale ontwikkeling. Als vijfjarige start zij haar balletopleiding en volgt ze het Royal Academy of Dancing programma. Na het behalen van haar VWO diploma start Renée een opleiding aan de Muziektheater…
Start > Acteurs > Wegberg > Renee van  Wegberg
Over...

 
Geb.datum:
14-10-1984
Website:


Renee van  WegbergArtikelen
Recensie
23/09/19

Renée van Wegberg zingt List, Shaffy en Piaf

Na de musical Liesbeth List heeft het liedmateriaal Renée van Wegberg niet losgelaten. Ze is terug in het theater met liedjes van deze zangeres, alsmede… »
Recensie
25/07/19

RECENSIE + VIDEO: Fun Home in première

"Vader was gay, ik was gay. Hij maakte een eind aan zijn leven en ik...werd een lesbische striptekenaar." Twee mensen, twee verwerkingsprocessen. Zo begint… »
Perspresentatie
06/06/19

VIDEO: Fun Home op Pride Amsterdam

Vanaf 24 juli 2019 speelt Renée van Wegberg in Fun Home van OpusOne als onderdeel van Pride Amsterdam. Gesprekken met Renée en castleden… »
Recensie
12/10/17

Liesbeth List - De Musical

Mooie songs in fraaie vertolkingen, maar ook, een script dat van de hak op de tak springt in een quasi-logische context. Het levert gemengde gevoelens… »
Reportage
02/10/17

VIDEO. Verzin een list - Liesbeth de musical in première

Musicalworlds video-impressie van de première van Liesbeth de musical met o.a. Renée van Wegberg, Jonathan Demoor en Rolf Koster.… »
Perspresentatie
19/04/17

VIDEO: Liesbeth de musical: de diva en haar vertolker

Renée van Wegberg zal vanaf 2 oktober 2017 de titelrol vertolken van Liesbeth List de musical. Gesprekken met Renée en medeacteurs Jonathan… »
Recensie
09/04/17

Weer een Vive la France

Renée van Wegberg en Philippe Elan zijn terug in het theater. Ditmaal worden ze bijgestaan door Rolf Koster bij deel 2 van Vive… »
Perspresentatie
23/03/17

Vive La France 2: Het Franse Songbook van de plank gehaald

Na het succes van het Franse liedjesprogramma Vive La France twee jaar geleden komt op 9 april 2017 de onvermijdelijke sequel. Beelden van een aantal… »
Recensie
23/02/15

Vive la France - eindelijk in première

Na een week uitstel ging het Franse liedjesprogramma Vive la France toch in première. Recensie en video-impressie van Musicalworld.TV en… »
Perspresentatie
28/01/15

Vive la France - Cent mille chansons

Musicalworld.TV praat met de cast van Vive la France, een Franstalig liedjesprogramma met o.a. Renée van Wegberg (Wicked, Joseph)»
Reportage
12/09/14

Renée van Wegberg- Musicalsterren geen bezwaar

Vanavond gaat het blijspel Kinderen geen bezwaar, naar de bekende VARA-tv-serie in première. In de theaterversie een opvallende rol voor Musicalworld… »
Reportage
04/09/14

Musicalworld Awards 2014: Maarten Smeele en Renée van Wegberg

De Musicalworld Awards 2014 voor doorbraak en beste vrouwelijke bijrol gaan naar Maarten Smeele en Renée van Wegberg. Videoverslag… »
Perspresentatie
01/03/13

Jezus herrijst in DeLaMar

Op 1 maart begint de meteorologische lente. En bij lente denkt een musicalfan natuurlijk aan Jesus Christ Superstar. Musicalworld sprak DeLaMar… »
Reportage
21/03/12

Wicked: The Wicked Witch of Limburg

Musicalworld.TV woont de volgende alternate première bij van Wicked: Renée van Wegberg is de tweede Elphaba. Een gesprek met Renée… »
Recensie
12/12/08

Freeks Droom wordt waar

Freek Bartels kreeg waar hij zo hard voor geknokt heeft: de première van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat. Inclusief gefilmde impressie van… »