Musicalnieuws
Biografie

Tijdens haar opleiding aan het Kopse Hof te Nijmegen nam ze zanglessen en deed na haar propedeuse, toelatingsexamen voor het Utrechts Conservatorium. Ze werd toegelaten tot het voorbereidend jaar Lichte Muziek Zang. Na twee jaar wisselde ze van opleiding…
Start > Acteurs > Widdershoven > Maaike Widdershoven
Over...

 
Geb.datum:
14-02-1969
Woonplaats:
Scheveningen
Website:


Maaike WiddershovenNIEUWS
07/04/11

Volendam de musical viert 100e voorstelling

Gisterenavond is Volendam, de Musical voor de 100ste keer opgevoerd in Theater De Muzeval in Emmen. Zelfs na zoveel voorstellingen speelt de cast iedere avond met veel plezier. »
23/12/10

Volendam de musical ook in Volendam

Op veler verzoek maken producenten Ruud de Graaf en Hans Cornelissen vandaag bekend dat het gelukt is om ‘Volendam de Musical’ in Volendam te laten spelen. »
12/05/15

Tony Neef en Maaike Widdershoven in musicalmedley

De grootste successen uit The Sound of Music, Miss Saigon, The West Side Story en andere musicalklassiekers komen nu samen in één theatervoorstelling. Tony Neef en Maaike Widdershoven brengen het mooiste van Broadway in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht, live begeleid door het jubilerende musicalorkest Timbres Divers. »
01/09/15

Tony Neef en Maaike Widdershoven in Concert

Op 12 september tijdens de cultuurbazaar in Veenendaal zijn Tony Neef en Maaike Widdershoven te zien en horen in een gratis musicalconcert. »
29/11/05

Musicalartiesten volgend jaar in Operette te zien

Maaike Widdershoven, Antje Monteiro, Rein Kolpa, Ernst Daniël Smid, Peter Bording en Jeannine Geerts zullen volgend jaar te zien zijn in de 1e productie van het nieuwe Nederlandse Operette Theater. Het stuk gaat zij gaan doen is ‘La Vie Parisienne’ van Offenbach in een vertaling van Seth Gaaiekema. De premiere staat gepland op 22 oktober 2006 in Schouwburg Het Park in Hoorn.

»
28/08/08

Maaike Widdershoven verwacht 1e kindje

Maaike Widdershoven en haar man Daniel krijgen een kindje. De 39-jarige musicalster, die Nederland vooral kent als gouvernante in de Sound of Music, heeft het vijf jaar geprobeerd, ennu is het dan toch echt gelukt.
»
02/11/06

Maaike Widdershoven in operette: 3 november premiere

Maaike Widdershoven vertolkt de hoofdrol in Villa Johanna. Deze eerste Nederlandstalige operette is van 1 tot en met 12 november te zien in Theater De Lievekamp te Oss en beleeft op vrijdag 3 november, vanaf 20.15 uur, haar landelijke première. Centraal staat de onmogelijke liefde tussen Louis van den Bergh en Leonie Jurgens, nazaten van de Osse families die aan de basis stonden van nu bekend staat als Unilever.

»
11/01/10

Maaike Widdershoven in Volendam musical

Aanstormend talent en gevestigde namen als Maaike Widdershoven in nieuwe musical Volendam. Met de grootste Volendamse hitsongs!
»
12/11/10

Maaike Widdershoven even uitgeschakeld

RTL Boulevard heeft vanavond gemeld dat Maaike Widdershoven gisteravond een behoorlijk zware operatie heeft ondergaan. Vlak voordat ze op weg zou gaan naar de voorstelling 'Volendam de Musical' werd ze niet goed en kon ze nauwelijks op haar benen staan. »
18/06/06

Extra voorstellingen Olie B. Bommel’s Trullenhoedster

De familiemusical De Trullenhoedster is gebaseerd op het verhaal van nederlands bekendste striptekenaar Marten Toonder. De overbekende karakters uit Marten Toonder�s Bommel-oeuvre Ollie B. Bommel en Tom Poes beleven een verrassend avontuur in deze revival van de jubileumproductie die Opus One in 1998 speelde in het kader van haar 10-jarig jubileum. De musical is toen, en ook nu lovend ontvangen door pers en publiek. Jon van Eerd speelt de rol van Ollie B. Bommel en Frans Schraven vertolkt de rol van Tom Poes. De cast bestaat uit 14 perso-nen. De tournee is gestart december 2005 en wordt in verband met de grote publieke belangstelling afgesloten met twee extra speeldata in Openluchttheater Caprera: vr. 23 juni aanvang 20.30 uur en za. 24 juni aanvang 14.30 uur.

»
05/11/09

De Revue met o.a. Maaike Widdershoven maakt comeback in Nederland

Theater Popcorn brengt in de Meervaart op 13 en 14 december De Theater Revue.In de tijd dat het allemaal iets minder gaat, is er behoefte aan traditionele gezelligheid. »
21/12/10

Castalbum en tweede single Volendam de musical

Op donderdag 6 januari 2011, tijdens de Amsterdamse première van Volendam de musical, zal zangeres Maribelle het eerste exemplaar van het officiële castalbum en de tweede single van Zilt, de band uit de musical, in ontvangst nemen. »