The Lion King sluit in Parijs

Datum: 25-07-10
Bron: Playbill


Disney's the Lion King speelt vandaag haar laatste voorstelling in het Mogador Theater in Parijs. Het is daarmee de langstlopende musical ooit die in Parijs te zien is geweest.

De Franse versie, geproduceerd door Stage Entertainment en Disney, ging op 4 oktober 2007 in premiere. Meer dan 1.3 miljoen mensen hebben de show gezien en in 2008 won de productie maar liefst 3 Molière Awards waaronder die van Beste Musical.

Op Broadway ging de voorstelling onlangs haar 13e jaar in en werd daarmee de 8e langstlopende voorstelling de geschiedenis van Broadway. Ook staat de show in de top 5 van producties die op zowel Broadway als West End langer dan 10 jaar te zien is.

In totaal hebben meer dan 50 miljoen mensen in 13 verschillende landen the Lion King gezien. De show is in 5 talen vertaald; Japans, Duits, Koreaans, Frans en Nederlands.

Vanaf 28 oktober is de musical Mamma Mia! in het Mogador Theatre in Parijs te zien.

reacties

25-07-10 @ 23:07
De afbeelding is van Le Roi soleil (de zonnekoning), volgens mij hebben we hier te maken met de sluiting van een andere koning, le roi lion!

Ik ben benieuwd hoe lang Mama Mia het vol gaat houden in Mogador
26-07-10 @ 14:09
je hebt helemaal gelijk, ik heb het verkeerde plaatje aangeklikt in onze database. Gelukkig is het al aangepast


Reageer


Om gebruik te maken van enkele interactieve diensten van Musicalworld moet je in het bezit zijn van een digitale Theaterpas. Het gebruik van deze Theaterpas is gratis en geeft je ook de mogelijkheid om op alle websites die zijn aangesloten bij Theaterpas.nl in te loggen.Automatisch inloggen in de toekomst